Bayan FIFA Yardımcı Hakemi Akdoğan'dan Şok Karar!



Bayan FIFA Yardımcı Hakemi Necla Akdoğan, hakemliği bıraktığını açıkladı.
Ankara bölgesi futbol hakemlerinden Necla Akdoğan, Merkez Hakem Kurulu'na (MHK) verdiği dilekçe ile hakemliği bıraktığını bildirdi. Verdiği dilekçede kırgın ayrıldığını ima eden Akdoğan, "Şahsıma karşı anlaşılmaz bir şekilde husumet besleyen MHK 3.Bölge Sorumlusu Zihni Aksoy görevde olduğu sürece hakemlik görevine sağlıklı şekilde devam etmenin mümkün olmadığını anlamış bulunmaktayım" dedi.

Bu arada Necla Akdoğan, ilk defa istifa eden Bayan FIFA Yardımcı Hakemi olarak tarihe geçti.

Necla Akdoğan'ın Merkez Hakem Kurulu'na gönderdiği istifa dilekçesinde şu ifadeleri kullandı:
"Öğrencilik yıllarımda futbol oynamaya başladım. Türkiye Bayanlar Ligi'nde Gürtaşspor'da ve bayan ulusal takımda futbol oynayarak ülkemizi büyük bir onurla temsil ettim. Oyunculuğu bıraktıktan sonra futbol hakemliğine başladım ve klasman kadrolarında yer aldım.

2006 yılından itibaren Bayan FIFA Yardımcı Hakemliği kadrosuna dahil oldum. 2005 yılında bugünkü MHK Başkan ve üyelerinin de içinde bulunduğu MHK tarafından FIFA Yardımcı Hakemliği'ne teklif edilmiş olmama karşın, yine çoğunluğu aynı kişilerden oluşan MHK tarafından 2010 yılı FIFA listesinden çıkartılmış olduğumu üzülerek medyadan öğrendim.

Yaşamımın her aşamasında olduğu gibi benim hakemliğe girmeme ve gelişimime katkısı olan herkese çok teşekkür ediyorum. Geldiğimiz noktada şahsıma karşı anlaşılmaz bir şekilde husumet besleyen MHK 3.Bölge Sorumlusu Zihni Aksoy görevde olduğu sürece hakemlik görevine sağlıklı şekilde devam etmenin mümkün olmadığını anlamış bulunmaktayım. Bu nedenle çok severek yaptığım futbol hakemliğini bırakıyorum."

SARVAN DÖNEMİ'NDE HAKEMLİĞİ BIRAKANLARIN SAYISI 7'YE YÜKSELDİ
Merkez Hakem Kurulu Başkanı Oğuz Sarvan döneminde hakemliği bırakan üst klasman hakem sayısı 7'ye yükseldi. Sarvan döneminde hakemliği bırakan isimler şunlar:

"Necla Akdoğan, Cem Deda, Selçuk Dereli, Bülent Demirlek, Vedat Yüksel, Hakan Sivriselvi ve Oktay Demiray"

1 yorum:

Elmas Arabacı dedi ki...

Zihni Hocam hayırdır neden bu şekilde davrandığınızı anlamak mümkün değil.bu yolu bayanlara açmakiçin verdiğim mücadelede başarılı olduğumu sanmışım.bana verdiğiniz destekleri unutmam mümkün değil yıllar önce yalnızdım tektim.hep yanımda buldum sizleri.hakemliği bırakıncada geriden gelenlerin FİFA bileolduklarını görünce mutluluğumun tarifi yoktu.hocam köstek değil destek bekliyorum sizden.Haydi bayanlar kaçmak yok mücadeleye devam..........................ELMAS ARABACI