10 Müsabakanın 2'sinde Hakeme Saldırı


Yenilginin faturasını hakeme çıkarma alışkanlığını sürdüren geri kalmış zihniyet, her hafta hakemlere yapılan saldırılar ile gündeme düşüyor.

Kütahya İlinde 16 Ocak 2010 tarihinde oynanılan toplam 10 müsabakanın 2’si, hakemin saldırıya maruz kalması neticesinde tatil edildi.

Mustafa Asım Alkış Stadında, Gaybiefendispor –Dumlupınar Üniversitespor Amatör Süper Lig müsabakasının uzatma bölümünde, müsabaka Gaybiefendispor’un 2-1 üstünlüğü ile devam ederken, Dumlupınar Üniversitespor futbolcusu Mehmet Erol gördüğü kırmızı kart sonrası, müsabakanın hakemi, Klasman Hakemi Serdar Sözlevi’ye tekme tokat saldırdı. Bu olay ile başlayan olaylar, her iki takımın birbiri ile kavgası ile devam etti ve müsabaka tatil edildi.

Simav Stadında, Simav Gençyurduspor – Simav Çitgöl Sazlıkspor U-17 müsabası ise, müsabaka Simav Gençyurduspor 4-2 üstünlüğü ile devam ederken, Simav Çitgöl Sazlıkspor takım kaptanının, gördüğü kırmızı kart sonrası, İl Hakemi Harun Kurtkaya’ya yumruk atması sonucunda tatil edildi.

1 yorum:

SAMİ ELMA dedi ki...

SPORCU,TEKNİK DİREKTÖR VE SPİKERİN KURAL BİLMEMESİ ; DENİZLİSPOR - BURSASPOR Türkiye Kupası maçının 59.Dakikası,Denizli'li oyuncu Engin sakatlıktan dolayı Kalenin hemen yanından tedavi için dışarıya çıkıyor.Oyun devam ederken tedavisi bittiği için ısrarla kale çizgisinden,hemen kalenin yanından oyuna girmek istiyor.Hakem Süleyman ABAY buna müsaade etmiyor,Denizli Teknik Direktörü Hakan KUTLU, hopluyor,zıplıyor,bağırıyor,çizgiye kadar geliyor hala bağırıyor"Neden oyuna almıyorsun diye"ABAY, Oyuna o çizgiden giremiyeceğini söylüyor.O sırada tribünler de hakeme sallamaya başlıyor.Yılların spikeri Levent ÇELİK'te sallıyor." Hakan KUTLU, FAUL BEKLİYOR Diyerek kuraldan ve oyundan bihaber olduğunu açıklıyor. Niye yazdım bunları; Sporcusu,Teknik Direktörü,Yöneticisi Maç Spikeri vs.kural bilmez,öğrenmez ise yapacakları tek şey HAKEMİ TARAFTARIN ÖNÜNE ATMAKTIR.Bunun için yazdım.İnanıyorum ki; YÜZDE 80-90 olaylar bu nedenle meydana gelmektedir.Hakemlerin aldığı Kurallar ile ilgili Eğitimin Yüzde ON'UNU bunlar alsalar olaylar büyük ölçüde azalır.