ASKF’nin “Küfüre Hayır” Kampanyasına Afyon İl Hakem Kurulundan Tam Destek



Amatör futbol ligleri başta olmak üzere tüm spor alanlarında küfrün önüne geçmek isteyen Afyonkarahisar Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF), tüm spor taban birliklerinin desteğini arkasına alarak Afyonkarahisar’da ilk kez “Küfüre Hayır” adı altında geniş kapsamlı bir kampanya başlattı.

Geçtiğimiz aylarda yapılan Süper Amatör Küme 1. Devre İstişare Toplantısı’nda Afyonkarahisar Amatör Spor Kulüpleri Federasyon Başkanı Orhan Küçüksağrıcı tarafından gündeme getirilen “Küfüre Hayır” kampanyası geçtiğimiz hafta sonu hayata geçirildi. Söz konusu toplantıda, “Küfür, ağzımızda tepsi gibi” diyerek amatör futbol liglerinin içinde bulunduğu vahimiyete dikkat çeken ve bu konuda acil olarak çalışma yapılmasını öngören Küçüksağrıcı, başkanlığını yaptığı ASKF önderliğinde, ilimizdeki diğer spor taban birliklerinin de desteğini arkasına alarak kampanyayı başlattı.

AMATÖR SAHALAR PANKARTLARLA DONATILDI
Amatör futbol ligleri başta olmak üzere tüm spor alanlarında küfrün önüne geçilmesi amacıyla başlatılan kampanya kapsamında, geçtiğimiz Cumartesi günü amatör müsabakaların oynandığı merkez sahaların duvarları uyarı niteliğindeki pankartlarla donatıldı. Üzerlerinde, “Sporcu, taraftar kardeştir, küfür eden kalleştir”, “Barış, dostluk ve kardeşliğimizi küfür ile gölgelemeyelim”, “Spor tesislerimizde küfür etmeyelim, edenleri hoş karşılamayalım” ve benzeri uyarı niteliğindeki özlü sözlerin yazılı olduğu pankartlarla hem sporcuların hem de taraftarların dikkati çekilmeye çalıştı.



ORTAK ÇAĞRIDA BULUNULDU
Ayrıca, Merkez 2 Nolu sahada Köy Hizmetlerispor ile Kayıhan Belediyespor arasında oynanan karşılaşmanın öncesinde düzenlenen törenle kampanyanın resmi olarak startı verildi. Törene katılan Gençlik ve Spor İl Müdürü Zeki Kuş, Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Agah Bıyıkoğlu, Afyonkarahisar Amatör Spor Kulüpleri Federasyon Başkanı Orhan Küçüksağrıcı ve Afyonkarahisar İl Hakem Kurulu Başkan Vekili Mustafa Terlemez tarafından, futbolcu, antrenör, yönetici ve taraftarlara küfür edilmemesi konusunda ortak bir çağrıda bulunuldu.

“SPORUN OLDUĞU YERDE KÜFÜR OLMAZ”
Başlatılan kampanya ile birlikte önümüzdeki süreç içerisinde oynanacak olan amatör maçların şiddetten uzak, küfürsüz bir şekilde tamamlanmasını dileyen ASKF Başkanı Orhan Küçüksağrıcı, törende yaptığı konuşmada, sporun olduğu yerde küfre yer olmadığını söyledi. Küfre karşı olduklarını ve bu konuda çok hassas oldukların belirten Başkan Küçüksağrıcı, törene katılan futbolculardan, hem hakemlere hem de rakip takım oyuncu, antrenör ve yöneticilerine karşı küfür etmemelerini istedi.

“EN BÜYÜK GÖREV ANTRENÖRLERE DÜŞÜYOR”
Spor ile küfrün ak ve kara gibi birbirlerine zıt kavramlar olduğunu dile getiren TÜFAD Afyonkarahisar Şube Başkanı Agah Bıyıkoğlu, küfrün, yeşil sahalarda ve spor yapılan alanlarda yeri olmadığını ifade etti. ASKF’nin küfre karşı başlattığı kampanyayı yürekten desteklediğini kaydeden Başkan Bıyıkoğlu, kampanyada en büyük görevin antrenörlere düştüğünü belirterek, “Antrenörler, futbolcularına küfrün, ne kadar kötü olduğunu anlatmalarını rica ediyorum” diye konuştu.

“KAMPANYA HEDEFİNE ULAŞMALIDIR”
Afyonkarahisar’un spor alanında her zaman diğer illere örnek olduğunu ve olmaya devam edeceğini belirten İHK Başkan Vekili Mustafa Terlemez, ASKF önderliğinde başlatılan “Küfüre Hayır” kampanyasının, hedefine ulaşması gerektiğini söyledi. Bu konuda futbolcu ve hakemlere ayrı ayrı seslenen Terlemez şöyle konuştu: “İHK başkan vekili olarak, kurulumuz adına ben, hakem kardeşlerimizden daha fazla özveri, sporcu kardeşlerimizden de bundan sonra küfür ve şiddete son vermelerini istiyorum” dedi.

“SPORDA, YENMEKTE VAR YENİLMEKTE”
Gençlik ve Spor İl Müdürü Zeki Kuş ise yaptığı konuşmada şunları ifade etti: “Sporda yenmekte var yenilmekte. Önemli olan müsabaka bittikten, hakemi ile sporcusu ile idarecisi ile kol kola, el ele verip sahadan çıkmaktır. Siz bunu yaparsanız inanıyorum ki seyirci sizi alkışlayacak ve hiçbir zaman küfür etmeyecektir. Sizlerden tek isteğim şu ki, sizler devamlı olarak hakem arkadaşlar dahil birbirinize yardımcı olun ve seyirciyi tahrik etmeyin. Göreceksiniz ki şiddet ve küfür önlenecektir. Zaten sporda şiddet yasası var. Bu konuda bakanlığın çalışması var. Bu çalışmalar sonrasında cezalar artacak”



HAKEMLERDEN TAM DESTEK
Afyonkarahisar ASKF'nin başlattığı bu kampanyaya Afyonkarahisar İl hakem Kurulu ve hakemlerinden tam destek geldi. www.afyonihk.com sitesinden bir açıklama yayınlayan İl Hakem Kurulu Başkanı Süleyman GÜNEŞ tüm spor camiasına çağrıda bulundu:

"İl Hakem Kurulu olarak ASKF’nin başlattığı " Küfüre Hayır” kampanyasını olarak tam destek veriyoruz. 09.01.2010 Cumartesi günü Afyonkarahisar Amatör Spor Külüpleri Federasyonu'nun başlatmış olduğu “Küfüre Hayır” kampanyasına amatör futbol liglerinde ve tüm spor dallarında Afyonkarahisar Hakemleri ve Gözlemcileri olarak destek veriyoruz ve bu kampanyayı başlatan ASKF Yönetim Kurulu Başkanı Orhan KÜÇÜKSAĞRICI ve yönetim kurulunu kutluyoruz.

Futbolda küfür ve şiddeti engellemek için gelin hep birlikte el ele verelim, futbol gibi güzel bir oyunu küfür ve şiddetle çirkinleştirmeyelim.

Başlatılan bu güzel kampanyanın amacına ulaşması dileğimizle tüm spor kamu oyunun bu kampanyaya destek vermesini temenni ediyoruz.
"

0 yorum: