Hakeme Çağdışı Saldırıda Hakem Hastanelik Oldu


Maçın son dakikalarında kırmızı kartla oyundan atılan DPÜ Spor’dan Mehmet Erol, maçın orta hakemi Serdar Sözlevi’ye tekme tokat saldırdı. Zirve mücadelesi veren her iki takım futbolcuları bir anda birbirlerine girerek tekme tokat kavga ettiler. Emniyet güçleri olaylara zamanında müdahale ederek daha vahim sonuçların önüne geçerek olayları yatıştırdı. Gaybiefendispor ve DPÜ Spor Teknik sorumluları futbolcularını sakinleştirmek zorluk çekince polis biber gazı kullandı. Gaybiefensidpor Teknik Sorumluları Zeki Efendioğlu ve Abdurrahman Şaşmaz ile bazı futbolcular biber gazından etkilenirken her iki takım futbolcuları da çeşitli yerlerinden yaralandılar.

ZİRVE YARIŞINDA SAHA KARIŞTI

Kütahya Süper Amatörün 15.haftasında Mustafa Asım Alkış Stadında karşılaşan takımlardan Gaybiefendispor 30 puanla Süper Amatörde 2.ci sırada yer alırken, DPÜ Spor ise 23 puanla 5.sırada yer alıyordu.

DPÜ Spor maçı kazanarak tekrar iddialı hale gelmek isterken, Gaybiefendispor ise rakibiyle olan puan farkını korumak amacındaydı. İlk yarısı 0-0 sona eren maçta Gaybiefendispor Kerem’in golüyle 1-0 öne geçti, Nevzat’ın penaltı golü 1-1 eşitliği sağladı.

Kerem takımını tekrar 2-1 öne geçirdi.Maçın son bölümleri büyük bir çekişmeye sahne olurken 83.dakikada DPÜ Spor’dan Selim kırmızı kartla oyun dışında kalırken, uzatma bölümlerinde Mehmet Erol’un oyundan ihraç edilmesiyle saha bir anda karıştı ve ortaya çirkin görüntüler çıktı.

HAKEM HASTANELİK OLDU

Kırmızı kartla oyundan atılan Mehmet Erol, maçın hakemi Serdar Sözlevi’ye tekme tokat saldırdı. Aldığı darbelerle yere yığılan hakem Serdar Sözlevi’nin yardımına her iki takımın teknik sorumluları ve çevik kuvvet ekipleri yetişti. Her iki takım futbolcularının ağız dalaşıyla büyüyen olaylar sonrasında futbolcular birbirlerine girerek yumruk yumruğa kavga ettiler.

Tekmelerin ve yumrukların havada uçuştuğu olaylarda yaralanan futbolcular ayakta tedavi olurken maçın hakemi Serdar Sözlevi maç tatil ettikten sonra hastaneye kaldırıldı.Serdar Sözlevi kendisini darp eden DPÜ Spor futbolcusu Mehmet Erol’dan şikayetçi olunca Mehmet, polis merkezine götürüldü.

Gaybiefendispor’un 2-1’lik üstünlüğüyle devam eden karşılaşma, son dakikalarda çıkan olaylar nedeniyle tatil edilirken, her iki takım futbolcularından en az 10 kişinin ceza alacağı öğrenildi.

Maç hakkındaki son kararı Pazartesi günü İl Tertip Komitesi verecek.

HÜSEYİN EFE / KÜTAHYA

Çağdışı Saldırıya Kınama
Yaşanan olay neticesinde bir basın açıklaması ile olayı kınayan Kütahya Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği Başkanı Faruk OYAR, saldırıyı "Çağdışı" olarak nitledirdi. Basın açıklaması şöyle:

16-01-2010 CUMARTESİ GÜNÜ KÜTAHYA MERKEZ ASIM ALKIŞ STADINDA OYNANAN GAYBİEFENDİSPOR-DUMLUPINAR ÜNÜVERSİTESİ SPOR SÜPER AMATÖR LİĞİ MÜSABAKASININ SON DAKİKALARINDA D.P.Ü SPOR DAN HAKEM TARFINDAN İHRAC EDİLEN MEHMET EROL MÜSABAKANIN HAKEMİ SERDAR SÖZLEVİ YE ÖNCE KÜFÜR ARDINDAN TEKME TOKAT ATARAK ACIMASIZ BİR ŞEKİLDE FİİLİ SALDIRIDA BULUNMASI CAMİAMISDA BÜYÜK BİR ÜZÜNTÜ YARATMIŞ VE ESEFLE KARŞILANMIŞTIR.

SPORUN,KARDEŞLİK VE DOSTLUK OLDUĞU GERCEGİNİN ARTIK TAMAMEN ALGILANDIGI BU ÇAĞDA  HALA BU TÜR ÇAĞDİŞI YAKLAŞIMLARDA BULUNMAK ,KENDİNİ SPORUN ÖGESİ SAYAN ANÇAK SPOR VE FAİR-PLEY  ANLAYIŞI İLE HİÇ BİR ŞEKİLDE BAGDAŞMAYAN BU TÜR KİŞİLERİN VARLIGINI TÜRK SPORU ADINA BİR TALİHSİZLİK OLARAK GÖRÜYORUZ. KAYBEDİLEN MÜSABAKADA KENDİ HATALARINI ASLA GÖRMEYEN VE YENİLGİNİN FOTURASINI HAKEME CIKARMA GELENEGİNİ SÜRDÜREN BU GERİ KALMIŞ ZİHNİYETİN TÜRK FUTBOLUNDAN BİR AN ÖNÇE AYIKLANMASI DİLEĞİYLE YAŞANAN OLAYI TÜRK FUTBOL KAMUOYU ÖNÜNDE ŞİDDETLE VE  NEFRETLE KINIYOR.BU SALDIRIYI GERCEKLEŞTİREN KİŞİNİN .YÜKSEK TÜRK ADALETİ ÖNÜNDE HESAP VERECEGİNİ KAMU OYUNA SAYGIYLA DUYURUYORUZ.

TÜRKİYE FAAL FUTBOL HAKEM VE GÖZLEMCİLER DERNEGİ
KÜTAHYA ŞUBE BAŞKANI FARUK OYAR.

0 yorum: