Bingöl İl Hakem Kurulu Restini Çekti



Amatör ligde sezon başından bu yana hakemlerin sürekli saldırıya maruz kaldığını açıklayan İl Hakem Kurulu, önümüzdeki hafta oynanması planlanan amatör ligin final maçına hakem ataması yapılmayacağını duyurdu.

Bingöl İl Hakem Kurulu Başkanlığı, yaptığı yazılı açıklamayla 2009 -2010 sezonu Bingöl 1.Amatör Futbol Ligi müsabakalarında hakemlere yapılan saldırıları kınayarak, önümüzdeki hafta oynanması planlanan amatör ligin final müsabakasına hakem ataması yapılmayacağını duyurdu.

Saldırıların giderek şiddetlendiğinin belirtildiği açıklamada, bunlardan üç tanesinde hakemlerin ağır darbe alarak yaralandığı ve olayların adli mercilere intikal ettirildiği hatırlatıldı.

Sezon başından beri devam eden ve dün oynanan Yeni Güveçli Gençlik Spor – Genç Murat Spor müsabakasında hakemlere yine saldırı yapıldığının belirtildiği açıklamada, şu ifadelere yer verildi.

“Sezon başından beri oynanan birçok müsabakada, müsabaka esnasında veya sonrasında hakemlerimize yönelik fiili saldırılarda bulunulmuştur. Bunlardan üç tanesinde hakemlerimiz ağır darbeler sonucu yaralanmış, olaylar adli mercilere intikal ettirilmiştir. Sporda esas olan fair playdir. Hakemlerimize yapılan saldırıları esefle kınıyor, takımlarımızı bir kez daha centilmenliğe davet ediyoruz. Bingöl’de önümüzdeki hafta oynanması planlanan amatör ligin final müsabakasına hakem ataması yapılmayacak, hakemler bu maçlara çıkmayacaktır, kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

1 yorum:

Adsız dedi ki...

malesef söylediklerini yapamadılar yani tükürdükleriniyalamış gibi oldu malesef bu kararın arkasında duramadıkları için bu yönetimi esefle kınıyorum siyasete burayada bulaştı malesef sürekli darp edilen hakemler