Boks Bir Spor Mudur? Ya Futbol?


Hep düşünmüşümdür, boks bir spor mudur diye? Böyle spor olmaz, olmamalı demişimdir hep. Çıkacaksın ringe, yumruklarınla rakibinin kaşını açacaksın, dudağını patlatacaksın, kaba tabirle ağzını burnunu kıracaksın müsabakayı kazanmak için. Hele bir de rakibini hastanelik etmiş isen, seni manşetlere taşıyacaklar “Rakibini hastanelik etti, nakavt ile kazandı” diye. Böyle spor olmaz, olmamalı diye düşünürken;

Bu hafta sonu ( 16-17 Ocak 2010 ) amatör futbolumuzda bize ulaşanlara bir bakalım;

Kütahya Merkezde Gaybiefendispor –Dumlupınar Üniversitespor Amatör Süper Lig müsabakasında, hakemin öğrenim gördüğü üniversitenin takımının futbolcusu, hakeme tekme tokat saldırıyor. Bu olay ile başlayan olaylar, her iki takımın birbiri ile kavgası ile devam ediyor ve müsabaka tatil ediliyor.

Kütahya İli Simav İlçesinde 2 Simav takımının U-17 takımlarının karşılaşması, hakeme Simav Çitgöl Sazlıkspor futbolcusunun yumruk atması sonucunda tatil ediliyor.
Kütahya – Tavşanlı çekişmesi, Kütahya İli Tavşanlı İlçesinde oynanan Amatör Süper Lig müsabakasında da tekrarlanıyor. Tavşanlı’da oynanılan Tavşanlı Kuruçayspor- Kütahyaspor müsabakası öncesinde, daha oyuncular ısınır iken, Kütahyaspor oyuncularına küfür ediliyor. Müsabakada saha içerinde kayda değer bir olay olmuyor. Ancak müsabaka bittikten sonra Kütahyaspor taraftarını taşıyan otobüsler 2 polis ekibi ortasında ilerler iken, Tavşanlı içerisinde taşlanıyor, otobüslerin camları kırılıyor. Otobüslerden inen taraftarlar, taş atanları kovalıyor, bu arada taş atanların saklandıkları işyerlerine zarar veriyorlar.

Zonguldak İli Ereğli İlçesinde oynanılan Erdemirspor-Zonguldakspor Amatör Süper Lig müsabakasında, futbolcuların saha içerisindeki tartışmalarına teknik heyetlerde karışıyor. Olaylar Erdemirsporlu futbolcunun rakip takım antrenörüne kafa atmasıyla büyüyor. Olaylar güvenlik güçlerinin müdahalesinden sonra tekrar başlıyor ve berebere sonuçlanıyor.

Zonguldak İlindeki diğer olaylı müsabakada ise hakem tarafından futbolculara 10 kırmızı kart gösteriliyor. Erdoğan Demir Sahasında oynanılan Üzülmezspor ile Asmaspor 1.Amatör Küme müsabakasında, müsabakanın hakemi ve Üzülmezspor’un Eski Futbolcusu, Klasman Hakemi Osman Ender Bulut, 45.dakikada Asmaspor’lu 1 oyuncuya kırmızı kart gösteriyor. 73. dakikada Asmaspor’lu 1 oyuncu daha kırmızı kart görüyor. Bu dakikada saha karışıyor ve her 2 takımdanda 4’er futbolcu daha kırmızı kart görüyor. Asmaspor sahada 5 kişi kalıyor ve müsabaka tatil ediliyor.

Çorum’da oynanılan Alaca Belediye Gençlikspor – Osmancık Belediyespor 1.Amatör Küme müsabakası, Osmancık Belediyespor futbolcusunun müsabakanın 58.dakikasında, müsabaka hakemi Mahmut Selçok’a fiili saldırısı sonucunda tatil ediliyor.

Aksaray’da oynanılan Aratol Belediyesi Gençlikspor – Aksaray Eğitim Gençlikspor 1.Amatör Küme müsabakası, Aratol Belediyesi Gençlikspor yöneticisinin hakeme tepki için takımını sahadan çekmesiyle yarıda kalıyor.

Bu hafta sonu Ankara 19 Mayıs Dış Sahalarda amatör futbol müsabakalarını izlerken, zaman zaman aynı tesis içerisinde yer alan Şefik Tetik Boks Spor Salonunda, Yıldız Erkekler 6.Turgut Zavagar Anma Boks Müsabakalarını seyrettim. Müsabakaları yapanları görünce şaşırdım. Çünkü müsabakalar yıldız erkekler kategorisinde idi. Yeri geldi 10-11 yaşlarındaki çocukların boks müsabakalarını seyrettim. Gerçekten tarifi zor görüntülerdi. Ne güzel bir mücadele idi. Ama asıl güzel olan, müsabaka içerisinde birbirlerine durmadan yumruk atan çocukların, gençlerin müsabaka sonrasında birbirlerine sarılmaları, ringten elele ayrılmalarıydı. Ve o an fikrimi değiştirdim. BOKS BİR SPORMUŞ.

YA FUTBOL?

Necmi YILMAZ

0 yorum: