Mersin TFFHGD Yöneticilerine "Usulsüz Para Harcamak" tan Ceza Yağdı


www.hakemplatformu.com sitesinin kamuoyuna duyurduğu habere göre Süper Lig Gözlemcisi Kadir TOZLU'nun 5 yıl önce dönemin TFFHGD Mersin Şube yöneticileri hakkında açmış olduğu "Dernek Paralarının Usulsüz Kullanılması" davasında sonuç alındı ve Mersin 1. Asliye Ceza Mahkemesi yargılanan  Vedat YÜKSEL, Musa ERYILMAZ, Mahmut ALTUNBAKIR, Sinan ABANOZ ve Erkan DİNÇ hakkında "Hakemler Derneğinin Parasını Usulsüz Harcayarak Derneği Zarara Uğratmak"tan suçlu bularak hüküm verdi.  www.hakemplatformu.com sitesinin haberi aynen şöyle:

Kadir TOZLU.. Süpe Lig Gözlemcisi.. SLG Kadir TOZLU'nun Mersin TFFGD Yöneticileri hakkında açmış olduğu davada, 5 yıl sonra adalet yerini buldu ve yargılanan Vedat YÜKSEL, Musa ERYILMAZ, Mahmut ALTUNBAKIR, Sinan ABANOZ ve Erkan DİNÇ “HAKEMLER DERNEĞİNİN PARASINI USÜLSÜZ HARCAYARAK DERNEĞİ ZARARA UĞRATMAK"tan suçlu bulunarak, hüküm giydiler..

Konu ile ilgili basın açıklaması yapan SLG Kadir TOZLU'nun Basın Açıklaması şöyle:


DEĞERLİ BASIN MENSUPLARI ;
Kurumsal yapıda işleyişin olumlu ve olumsuz tarafları sözlerle değil de icraatlar ve belgelerle topluma yansıtılmalıdır. Yapılan hizmetlerin de toplumun doğru bilgilendirilmesi açısından sizler tarafından kamuoyuna yansıtılması yazılı ve görsel basının en asli görevi olduğu malumunuzdur.

Mersin hakemliği son 25 yılda ikisi fifa hakemi olmak üzere beş tane süper lig hakemini çıkarmış ve kendi dernek binasını kendi imkanları ile alan Türkiye'de örnek illerden biri olmuştur. Bu süreçte emeği geçen herkese de teşekkür etmek insani bir görev olduğu kadar vefalı olmanın da gelecek nesillere örnek olması açısından önemli bir davranış şekli olduğunu takdir edersiniz.

Bu süreçten sonra Mersin Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği yöneticileri ile ilgili çok ciddi iddialarda bulunulmuş ve bu konu yargıya taşınmıştır. Bu gelişmelerden önce, beraber müsabakalara gittiğimiz arkadaşlar maddi ve manevi açıdan mutlu oldukları için şahsımla ilgili hep olumlu düşüncelere sahipken, bu konunun yargıya taşınmasından sonra davadan vazgeçmem için hatırı sayılır insanları devreye koymalarına rağmen durumun ciddiyetine binaen bu davadan vazgeçmemem kişisel değil kurumumuzu korumak açısından çok önemliydi. Tavrımı çok net ortaya koyduktan sonra çeşitli internet sitelerinde kişilik haklarımı rencide edici yazılar yazdırarak beni sindirmek istediler. Rumuz isimlerle yazılan bu yazılar hâlâ devam etmektedir. Bu konuda da yargıya başvuru yapıp yasal yönden haklarımı aradığımı belirtmek isterim.

Derneğin dava süreci sona ermiş ve bu konuda Mersin 1. Asliye Ceza Mahkemesi nihai kararını vermiştir. Kararda “Mersin hakemleri ve gözlemcileri derneği yöneticilerinden Vedat YÜKSEL, Musa ERYILMAZ, Mahmut ALTUNBAKIR, Sinan ABANOZ ve Erkan DİNÇ “HAKEMLER DERNEĞİNİN PARASINI USÜLSÜZ HARCAYARAK DERNEĞİ ZARARA UĞRATMAKTAN CEZA ALMIŞLARDIR.

Alınan bu cezanın paraya çevrilmesi veya hükmün açıklanmasının geriye bırakılması bu kişilerin suçsuz olduğunu göstermez.

Netice itibarıyla hukuk bu kişileri suçlu bulmuştur. Üzülerek belirtmek isterim ki Mersin spor kamuoyunda aktif görevde bulunan birkaç kişi derneğin parasını usülsüz harcadığı mahkeme kararıyla ispat edilen bu kişileri dışlamak yerine onlarla beraber haraket etmektedirler. Bu asla kabul edilemez bir anlayıştır. Derneğin parasını usülsüz harcamak suçu hukuksal bir terimdir. Halk dilinde bunun karşılığının ne olduğu hepinizin malumudur.

Siz değerli basın mensuplarına verdiğim mahkeme kararını inceleyip MERSİN KAMUOYUNU BİLGİLENDİRMENİZİ ŞAHSIM ADINA DEĞİL 25 YIL HİZMET ETTİĞİM CAMİAYA OLAN BORCUMU ÖDEMEK ADINA ARZ VE TALEP EDİYORUM. SELAM VE SAYGILARIMLA…

KADİR TOZLU
SÜPER LİG GÖZLEMCİSİ

Ne diyelim, Adaletin kestiği parmak acımaz, kimsenin yaptığı da yanına kar kalmaz.  Hakem Camiasına Hayırlı Olsun...

0 yorum: