Vedat YÜKSEL Hala Nasıl Dernek Başkanlığı Yapabiliyor?

Sevdim ben bu siteyi, hangisini mi? www.hakemplatformu.com

Bir süredir takip ettiğimiz www.hakemplatformu.com sitesi, bize göre Türk Hakemliğinin özlediği bir hakem sitesi.. Daha önce yine bu siteden yaptığımız alıntı ile Mersin Bölgesi Süper Lig Gözlemcisi Kadir TOZLU'nun basın açıklamasına yer vermiştik ve basın açıklamasında belirtilen hususlara delilleri gösterilmediği için inanmamakla beraber çok şaşırmıştık. Bugün aynı konu ile ilgili delilleri, belgeleri yayınladı.. Hani derler ya "Şok şok şok, Son Dakika" diye.. Tam da biz haberci diliyle bu şekilde nitelendirilebilecek bir habere imza attılar.. Eee bu kadar emeğe istinaden bize de haberi aynen alıp yayınlamak kalıyor:

Geçtiğimiz günlerde Süper Lig Gözlemcisi Kadir TOZLU'nun basın açıklamasını yayınlamıştık. Bu basın açıklamasında Kadir TOZLU'nun açmış olduğu davada, Mersin 1. Asliye Ceza Mahkemesi nihai kararını vermiştir. Kararda “Mersin hakemleri ve gözlemcileri derneği yöneticilerinden Vedat YÜKSEL, Musa ERYILMAZ, Mahmut ALTUNBAKIR, Sinan ABANOZ ve Erkan DİNÇ “HAKEMLER DERNEĞİNİN PARASINI USÜLSÜZ HARCAYARAK DERNEĞİ ZARARA UĞRATMAKTAN" ceza aldıklarını Kadir TOZLU'nun basın açıklamasından öğrenmiştik. Haberimizden sonra bazı yorumlarda Vedat YÜKSEL'in sabıkası uok, isterseniz sabıka kaydını gönderebiliriz gibi yorumlarla haberimizi yalanlamaya yönelik yaklaşımlar üzerine, mahkeme kararını ve sonuçlarını yayınlamaya karar verdik. Diğer sanal hakem gündemi yaratan sitelerde olduğu gibi çamur at izi kalsın değil, belgeleriyle konuya tekrar açıklama getirme ihtiyacı duyduk..


Mersin 1. Asliye Ceza Mahkemesinin Kararı: (Kararı tam sayfa olarak görmek ve okumak için lütfen resimlerin üzerlerini tıklayın)

 

 


 

 




Karardan da açıkça anlaşılacağı üzere, Sanıklar Vedat YÜKSEL, Musa ERYILMAZ, Mahmut ALTUNBAKIR, Sinan ABANOZ ve Erkan DİNÇ “HAKEMLER DERNEĞİNİN PARASINI USÜLSÜZ HARCAYARAK DERNEĞİ ZARARA UĞRATMAKTAN" dolayı 6'şar ay hapis cezası ve 440 TL idari para cezası ile cezalandırılmışlardır. Ayrıca yine bu kişiler Dernek Yönetici olmaktan da yoksun bırakılmışlardır.

Kişilerin aldığı bu ceza, "Hükmün Açıklanması Geriye Bırakılmış" olarak karara bağlanmıştır. Bu şu demektir: Bu kişilerin bu suçları işleyerek usulsüz para harcadıkları ve derneği zarara uğrattıkları mahkemece kesin hükme bağlanmış ancak; 5 yıl süre ile bu karar, cezalar ve yaptırımlar işleme konulmayacaktır. Yani her nekadar yazımızın başlığında "Vedat YÜKSEL Hala Nasıl Dernek Başkanlığı Yapabiliyor?" şeklinde söylemiş isek de, 5 yıl boyunca bu cezalar ve yaptırımlar, sabıklarında görünmeyecek, dernek yöneticiliği yapabilecektir. 

Ancaaaakkk; 5 yıl içerisinde Türk Ceza Kanununda belirtilen herhangi bir suçtan dolayı haklarında dava açılması durumunda verilen tüm kararlar, cezalar ve yaptırımlar işleme konulacak ve cezaların infazı gerçekleşecektir. Bu durum, kişilerin suçsuz olduğunu göstermez, daha önceden sabıkası bulunmadığından dolayı hükmün gerekleri 5 yıl uygulanmadan, kişilerin takip edilmesi anlamına gelmektedir. Bu verilen ceza aynı zamanda 5 yıl boyunca kişilerin sabıkalarında da görünmez, ancak Adliye notunu düşmüştür. Sabıka Kayıt Belgesinde görünmez, ama çok merak eden varsa, Adliyeye giderek Adliye bilgisayarlarından bu cezaları görebilir. Şöyle ki: Bu ceza alan kişiler, Türk Ceza Kanunun harhangi bir maddesinden (taksirli suçlar hariç) hakkında dava açılırsa bu cezalar ve yaptırımlar uygulanacak anlamına gelir. Sayın Vedat YÜKSEL, sizin yerinizde olsam araç bile kullanmam, şoför tutarım... Yolda giderken kaldırımda bile birine çarpmamak için seke seke yürürüm. Alimalaah, birine omzunuz çarpar, o şahıs düşer kafasına çarpar, ondan sonra kasıtlı çarptı derler, bu cezaları yatmak zorunda kalırsınız..


Şimdi, Vedat YÜKSEL ve diğer kişiler Dernek Yöneticiliği yapabiliyor mu? Evet kanunen bir engel yok, şu an yapabiliyorlar, ancak 5 yıl takip edilecekler. Peki hukuken yapabilmesi, etik olarak da yapabilmesi anlamına gelir mi? Ey Vedat YÜKSEL, hakkında devletin mahkemesi tarafından böyle bir karar varken, etik olarak hala Mersin TFFHGD Başkanı olarak kalmaya devam edecek misin? Yoksa onurlu bir insan olarak, istifa mı edeceksin? 

Bakalım hep birlikte göreceğiz...

2 yorum:

Adsız dedi ki...

DEMEKKİ MERSİN HAKEM CAMİASININ HUZURA KAVUŞMASINI İSTEMEYEN KİŞİLER VARMIŞ İNANMAK İSTEMEZDİM AMA BU HABERİN YAYINLANMASI İÇİN GÖNDERMEK BUNUN BELGESİ ÇÜNKÜ BİLDİĞİM KADARIYLA MAHKEME SONUÇLANALI 8-10 AY OLUYOR BU HABERİN SERVİS EDİLME ZAMANI DİKKAT ÇEKİCİ ÇÜNKÜ TAMDA MERSİNİN HUZURU SEÇTİĞİ, MERSİN HAKEM CAMİASININ EĞİTİM TOPLANTILARINI DERNEKTE YAPMAYA BAŞLADIĞI ZAMANDIR. BENCE BU ÖNCE MERSİN HAKEM CAMİASINA SONRADA TÜRK HAKEM CAMİASINA İHANETTEN BAŞKA BİR ŞEY DEĞİLDİR. SAYGILARIMLA.....

GERÇEK MERSİNLİ dedi ki...

MERSİN HAKEM VE GÖZLEMCİLERİNİN DERNEĞE BU ÜÇÜNCÜ DEFA GİTMESİ.BUNDAN BİR YIL ÖNCEDE BARIŞ SAĞLANMIŞTI.TUNCER ASLANA KIRKAYAK DİYEN VEDAT YÜKSEL VE MUSA ERYILMAZ TUNCER ASLANIN ELİNİ HAVAYA KALDIRMIŞLARDI.SONRA YİNE KAMPLARA BÖLÜNDÜLER.ŞÜKRÜ YÜKSEL KARDEŞİ İLE KÜSKEN ONU KURTARMAK İÇİN DERNEK BAŞKANLIĞINDAN İSTİFA ETTİRMİŞTİ.SONRA NE OLDU VEDAT YÜKSEL ÜÇ AY SONRA KARDEŞİNİN KARŞISINA GEÇEREK TEKRAR DERNEK BAŞKANI OLDU.ŞİMDİ ŞÜKRÜ YÜKSEL KARDEŞİNİ TEKRAR İSTİFA ETMESİ İÇİN UĞRAŞIYOR.MERSİNİN HUZUR BULMASINI İSTEYENLER DERNEGİN PARASINI ZİMMETİNE GEÇİREN ANLAYIŞA SAHİP ÇIKMAYACAKLAR.BU ANLAYIŞTA KIVIRMAYAN VE DİK DURAN BİRİ VAR.MALESEF DÖĞRU SÖYLEYENİ DOKUZ KÖYDEN KOVARLARMIŞ.BİR İMZA DAHA TOPLATIN KADİR TOZLUYU İSTEMİYORUZ DİYE GEÇ KALMADINIZMI.