Bursa Spor MHK'yi UEFA'ya Şikayet Etti!


Bursaspor'un oynadığı son 3 maçta hakem hataları nedeniyle Ziraat Türkiye Kupası'ndan elendiklerini, Turkcell Süper Ligi'nde ise puan kayıpları yaşadıklarını iddia eden yeşil beyazlı taraftarlar, Merkez Hakem Kurulu'nu (MHK), UEFA'yı mail yağmuruna tuttu.
Son 3 maçta yaşananların karanlıkta kaldığını ifade eden Bursaspor taraftarları UEFA'yı mail yağmuruna tuttu.

Taraftarlar gönderkileri maillerde tepkilerini şu ifadelerle dile getirdiler: "Türkiye'deki en büyük spor olayı olarak değerlendirilen Turkcell Süper Ligi'nde yaklaşan final haftalarından dolayı takımımız bu sezon şimdiye kadar elde etmiş olduğu üstün başarı nedeniyle tüm futbol dünyasının ilgisini çekmiştir. Bursaspor, Türk futbolunun gizli geleneklerini yıkmaya çok yakındır. Bir Anadolu kulübü ligde şampiyonluk kupasını kaldıracak. Şüphesiz ki bir Anadolu takımı şampiyon olursa bu Türk futbol tarihinin en önemli gelişmelerinden biri olacaktır. Ama kimin için? Kim bunun gerçekleşmesinden memnun kalacaktır?"

"SON KARŞILAŞMALARI İNCELEYİN"
"Bursaspor'un son karşılaşmaları incelendiğinde yeşil sahadaki kara oyunları göreceksiniz" diyerek UEFA'ya şikayetlerini sürdüren taraftarlar, hakemlerin garip ve haksız kararlar sergilediğini, bu nedenle Bursaspor camiasının tepki gösterdiğini, belirterek şöyle devam ettiler: "Bu tepkilere karşılık verilen cezayı incelediğinizde, saha dışındaki kara oyunları görebileceksiniz. Ortada olan bariz bir gerçek var o da; bizim ilerlememiz haksız ve kabul edilemez şekilde yavaşlatılıyor. Skandallar ve tuhaf kararlar Türkiye Futbol Federasyonu için bir gelenek haline gelmiştir."

"ADİL REKABET ORTAMI OLUŞTURULAMIYOR"
Şikayet maillerinde kurumların, Türkiye'de büyük takım olarak adlandırılan Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş lehine faaliyet gösterdiklerini de iddia eden taraftarlar, "Bakıldığında bu takımlarla yarışıyoruz, ancak adil bir rekabet ortamı oluşturulamıyor. Bu şartlarda bir Anadolu takımı için 'devrim yapmak' neredeyse imkansız. Yarım yüzyıldan fazla küçük bütçelerle bu büyük takımlarla mücadele etmeye çalıştık. Herşeye rağmen hedefe ulaşmak için mücadele ediyoruz. UEFA bu konularda harekete geçmeyi ve derin Türkiye'deki durumu ayrıntılı bir şekilde araştırmalıdır. Biz sadece adaletli bir ortam istiyoruz. Başka hiç bir beklentimiz yok" dediler.

0 yorum: