Cüneyt Çakır'a UEFA'dan Çok Önemli Görev


Türk hakemliğinin yükselen değeri Cüneyt Çakır, Marsilya ile Kopenhag arasındaki UEFA Avrupa Ligi maçını yönetecek.   

25 Şubat Perşembe günü Fransız ekibi Marsilya ile Danimarka temsilcisi Kopenhag arasında oynanacak olan UEFA avrupa Ligi 2. tur rövanş maçında Cüneyt Çakır düdük çalacak. Konuyla ilgili olarak UEFA'dan yapılan açıklamada, Cüneyt Çakır'ın bu maçtaki yardımcıları Bahattin Duran ve Tarık Ongun müsabakanın dördüncü hakemi ise Süleyman Abay olacak.

Sadece UEFA avrupa Ligi maçlarındaki ilave yardımcı hakem uygulaması nedeniyle ise, müsabakada ilave yardımcı hakem olarak Bülent Yıldırım ve Hüseyin Göçek'in görev yapacakları ifade edildi.

Bugün bazı internet sitelerinde Cüneyt ÇAKIR'ın UEFA'da 1. torbaya yükselme konusunda MHK'nın ve TFF'nin doğruyu söylemediği yönünde haberler çıkmıştı. Aynı saatlerde Cüneyt ÇAKIR'a UEFA'dan verilen bu önemli görev haberi internet sitelerine düşünce, bu sitelerin bu haberinin yalan olduğu ortaya çıktı. Bu konuda bir süredir takip ettiğimiz www.hakemplatformu.com isimli hakem sitesi, güzel bir haber yapmış... Bu sitelerin neden yalan haber yayınladığı konusuna kendince açıklık getirmiş.. Yazıyı aynen yayınlıyoruz..

Mavi Kokartsız Kalasınız İnşallah, Sizi JAWS'lar Sizi...



Siz JAWS'ı bilir misiniz? Gençliğimizin ya da çocukluğumuzun korkulu rüyasıdır o... Dev boyutları, kocaman dişleri ile, okyanusun canavarı bir köpekbalığıdır o.. Sinama filmi JAWS.. JAWS-1, JAWS-2, JAWS-3 derken, yemedik adam, koparmadık bacak bırakmadı okyanusta.. En büyük özelliği de neydi biliyor musunuz? Aman Allahım, denizin üzerinde iki bacak görmeye görsün, hemen saldırırdı.. O muhteşem korku dolu film müziği ile..

Bugün Mavi Kokart(SIZ Kalasınız İnşallah) isimli Sanal Hakem Gündemi yaratıp, Ortalık Karıştırma amaçlı, Vurayım da Nasıl Vurursam Vurayım prensipli, Anti-MHK sitesi, öğle saatlerinde flaş bir haber geçti.. Neymiş efendim "MHK'dan Cüneyt ÇAKIR Oyunu" başlıklı.. Yazı aynen şöyleydi:


Merkez Hakem Komitesi tarafından Ocak ayı başında UEFA hakem komitesince 1. torbaya çıkarıldığı açıklanan FIFA kokartlı hakemimiz Cüneyt Çakır'ın aslında aynı torbada gelişmekte ve izlenmekte olan hakemler listesinde yer aldığı ortaya çıktı.

Merkez Hakem Komitesi tarafından 1. torbada yer alacağı belirtilen Çakır'ın henüz bu torbada kategoriye dâhil edilmediği öğrenildi.

UEFA hakem komitesi listesinde "Premier" olarak adlandırılan elit listeye aday 9 hakem arasında bulunmayan Cüneyt Çakır, Premier listeye aday "Premier Development", yani gelişmekte olan ve izlenecek hakemler bölümünde 19. ve son sırada yer alıyor. Ayrıca listede Cüneyt Çakır ile birlikte Tony Chapron (Fransa), Carlos Velasco Carballo (İspanya) ve Alexei Nikolaev'in (Rusya), 1. torba için yeniden kategorize edildikleri de açıklandı.
Habere de kaynak göstermişler, UĞUR TENEKECİOĞLU - ANKARA / DHA diye.. Gözlerimize inanamadık.. UEFA'nın, TFF'nin açıkladığı Cüneyt ÇAKIR'ın 1. torbaya yükselme haberini yalanlıyordu. Durduk yerde biz de kendimice şüpheye düştük acaba olabilir mi diye.. Sorduk soruşturduk, işin aslını öğrendik, bu haber yalan haberdi. Tabiki Mavi Kokartsız sitesi bu habere kaynak vermiş, yalansa kaynak yalan söylüyor mantığı ile..

Tam bu yalanın doğrusunu burada açıklamak üzereydik ki, Mavi Kokartsız sitesi de öğrenmiş haberin yalan olduğunu... Şöyle bir açıklama ile kendilerini aklamaya çalıştılar:

Bu haber bugün öğle saatlerinde düştü, fakat teyide ihtiyaç duyduğu da bir gerçekti ve biz sizler için araştırdık. Sayın Uğur TENEKECİOĞLU’nu dürüst ve doğru haberciliği ile tanırız fakat bu haber konusunda yanıltılmaya çalışıldığını üzülerek öğrenmiş bulunmaktayız.
Mavi Kokartsız kalasınız inşallah.. Sizler haberleri teyit etmeden, işin aslını öğrenmeden aylarca oraya buraya saldırıyorsunuz, insanlara, kurullara çamur atıyorsunuz.. Sizi JAWS'lar sizi. MHK ve TFF'yi vurmak için olmadık işlere kalkışıyorsunuz. JAWS gibi iki ayak görmeyin yeter ki deniz üstünde, hemen atlıyorsunuz.. Ha bir de aynalı sazan var, o da atlar böyle, sizin gibi.. Eminim bu haberi Uğur TENEKECİOĞLU'ndan ilk okuduğunuzda göbek atıp, sevinç çığlıkları ile birbirinize sarılmışsınızdır.. Türk Hakemliği böyle bir ihanet daha görmemiştir..

Peki bu aynalı sazanlar nasıl farkettiler bu yanlışlarını? Haberlerinde araştırdık diyorlar.. Bu kısmına çok güldük.. Hangi kapıyı çaldınız da kapı size açıldı da sordunuz, soruşturdunuz, araştırdınız..? Bu koca bir yalandır. Soracak kapınız mı var, koltuksuz, evsiz barksız kalanlar sizi..

Bugün akşam saatlerinde düştü Cüneyt ÇAKIR'a UEFA Liginde DEV BİR MAÇ verildiği haberi ajanslara.. Baktılar, e biz haber yaptık, 1. torbaya çıkmadı Cüneyt ÇAKIR diye, nasıl aldı bu maçı bu adam? diye düşündüler ve telaşlandılar.. Alelacele habere ekleme yapıp, kendilerini aklamaya çalıştılar.. Yemezler, yemediler, yemedik...


Oğuz SARVAN'dan sonra ilk defa bir Türk Hakemi UEFA'da 1. torbaya yükselmiş. Bunu bile hazmedememek, Türk hakemliğine ve hakem camiasına ihanettir.

Hakem Platformu var Allah'tan.. Hizaya gelmeye başladınız.. Yoksa o yalan haberinizin altına açıklama yapma gereği de duymazdınız, ne kadar hakem kandırdık o kadar kar misali.. Peşinizdeyiz, takipteyiz, size bu hakem camiasını yönetmediğinizi defalarca kafanıza vura vura anlatmak için...

Valla biz de takipteyiz.. :)))

0 yorum: