Hakem Kararından Döner mi?


Hakemlerin verdikleri kararlardan döndükleri pek alışılageldik bir durum değildir. Ama 'olmaz', olmaz demeyin...

Turkcell Süper Lig'de Kasımpaşa-Gaziantepspor maçında penaltı kararı veren ve kırmızı kartına hükmeden hakem Hakan Özkan, daha sonra 2 kararından da vazgeçti.

Kasımpaşa'nın, Gaziantepspor'u 3-0 yendiği karşılaşmanın 51. dakikasında, ceza alanı içinde topla buluşan Julio Cesar'ın vuruşunda top savunmadan döndü. Bu pozisyonda hakem Hakan Özkan, Barış'ın topu eliyle kestiğini işaret ederek, penaltı verdi ve Barış'a kırmızı kart gösterdi. Kasımpaşalı oyuncular ve teknik heyet bu karara itiraz ederken, hakem Hakan Özkan, 4. hakem Hüseyin Sabancı'nın uyarısıyla kenara gelip, Sabancı ile bir süre konuştu. Bu konuşmanın ardından hakem Hakan Özkan, penaltı ve kırmızı kart kararını iptal etti.

1 yorum:

Serdar Feyzii dedi ki...

"burada 4. hakemi kutlamak lazım,gercekten pozisyonu cok iyi gördü ve doğru olanı yaptı ve kendinden emindi,hakemin kararından dönmesinin sebebi budur,sonuçta pozisyon gecmeden hakem kararını değiştirebilir ve nitekim öyle yaptı,kararını değiştirip yanlış bir karardan döndü fakat burada hakemin otoritesinin sarsılıp sarsılmadığı da tartışılmaya değer ve benim gözlemlediğim kadarıyla hakem bu olaydan oldukça etkilendi..."