Skandal Hakem Dünya Kupası'nda!



FIFA'nın görevlendirdiği hakemler arasında, Henry'nin eliyle düzelterek attığı golü geçerli sayan Martin Hansson da var.

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği, Güney Afrika'nın ev sahipliği yapacağı 2010 Dünya Kupası Finalleri'nde görev yapacak hakemleri açıkladı.

FIFA'nın merkezi Zürih'te İspanyol Angel Maria Villa Llona başkanlığında toplanan FIFA Hakem Komitesi, 2010 Dünya Kupası Finalleri'nde görevlendirilecek orta ve yardımcı hakemleri belirledi. FIFA, 28 ülkeden 30 orta hakemin Güney Afrika'da görev yapmasını kararlaştırdı. FIFA'nın görevlendirdiği hakemler arasında en dikkat çekeni ise 2010 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nde Fransa ile İrlanda Milli Takımı arasında oynanan ve Henry'nin eliyle düzelterek attığı golü skandal bir şekilde geçerli sayan İsveçli hakem Martin Hansson'du.

Hansson, Paris'te oynanan Dünya Kupası Avrupa Elemeleri play-off rövanş maçında verdiği skandal kararla İrlanda'nın elenmesine, Fransa'nın ise Güney Afrika biletini kapmasına neden olmuştu. İsveçli hakem bu olaydan sonra ise uzun süre kamuoyunda tartışılmış ve büyük tepki toplamıştı. FIFA, o maçta Hansson'un yardımcılıklarını yapan isimlerden Stefan Wittberg'i Dünya Kupası kadrosuna dahil ederken Frerdik Nilsson'ı ise listeden çıkarttı.
FIFA, geçtiğimiz yıl verdiği kararlar ve yaptıkları hareketler nedeniyle kamuoyunu fazlasıyla meşgul eden İngiliz Howard Webb (Geçtiğimiz yılki Konfederasyon Kupası'nda verdiği penaltı kararını değiştirmişti) ve İsviçreli Massimo Busacca'yı da (Bir İsviçre Kupası maçında taraftarlara orta parmağını göstermişti) Güney Afrika'da görevlendirdi.
FIFA, geçtiğimiz sezon Chelsea ile Barcelona arasında oynanan Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçında verdiği skandal penaltı kararıyla tartışılan Norveçli hakem Tom Henning Ovrebo'yu ise Güney Afrika'ya götürmeme kararı aldı.

FIFA'nın belirlediği 30 orta hakemin 10'u Avrupa'dan, 6'sı Güney Amerika'dan, 4'er tanesi Asya'dan, Afrika, CONCACAF'tan (Kuzey ve Orta Amerika ile Karayipler Futbol Konfederasyonu) ve 2 tanesi Yeni Zelanda'dan.
Dünya Kupası'nda görev alacak her hakem geçtiğimiz 2 yılda birlikte görev yaptığı 2 yardımcı hakemle birlikte Dünya Kupası'nda görev alacak.

2010 Dünya Kupası Finalleri'nde görev alacak hakemler arasında Türk hakem bulunmuyor.

0 yorum: