"Hakem Önümde Kasıtlı Durarak Gol Atmamı Engelledi"


Arsenal ile Porto arasında oynanan Şampiyonlar Ligi maçında Portekiz temsilcisi Porto'nun bulduğu 2. gol tartışılmaya devam ederken, Arsenalli Sol Campell mücadelenin İsveçli hakemi Martin Hansson'la ilgili şok bir iddia ortaya attı.

İrlanda ile Fransa arasında oynanan Dünya Kupası Avrupa Elemeleri play-off rövanş maçında Fransız oyuncu Thierry Henry'nin eliyle düzelttiği topu görmeyerek İrlanda'nın elenmesine Fransa'nın da Dünya Kupası biletini kapmasına neden olan skandal hakem Martin Hansson bu kez karşısına İngilizleri aldı.

İngiliz ekibi Arsenal ile Portekiz temsilcisi Porto arasında Portekiz'de oynanan ve Porto'nun 2-1'lik üstünlüğü ile sonuçlanan maçta Portekiz ekibinin 2. golü öncesi verdiği kararla tartışmaların hedef noktası haline gelen Hansson'a Arsenal'li Sol Campell'dan da şok bir suçlama geldi.

Campell, Porto'nun bulduğu ikinci golde hakem Hansson'un kendisini kasıtlı olarak engellediğini ve topa müdahale edemediğini açıkladı. Campell, "Hakem benim önümdeydi. Bu durum Porto'ya büyük avantaj sağlıyordu. Topa müdahale edemedim çünkü hakem Hansson benim önümde durdu ve beni engelledi" dedi.


Estadio Do Dragao Stadyumu'nda oynanan karşılaşmada Porto rakibini Varela (11) ve Falcao'nun 51. dakikada attığı gollerle 2-1 mağlup etmiş, Arsenal'in tek golü ise 18. dakikada Sol Campell'dan gelmişti. Porto'nun ikinci golü öncesi Arsenal kalecisi Fabianksi, Campell'dan gelen geri pası ceza sahası içinde eliyle kontrol edince hakem Hansson en direkt serbest vuruş kararı vermiş ve atışı hemen kullanan Porto Falcao'nun ayağından golü bulmuştu.

İki takım arasındaki rövanş mücadelesi ise 9 Mart'ta Arsenal'in sahası Emirates Stadı'nda oynanacak.

0 yorum: