Cüneyt Çakır'a AĞIR KÜFÜRLER


Fenerbahçe maçı sonrası stat çıkışında Bursaspor İkinci Başkanı Haluk Özkıyıcı ve Kulüp Genel Müdürü Osman Nuri Biçer'den, yardımcıları ve kendisinin şiddet gördüğünü raporuna yazan FIFA kokartlı hakem Cüneyt Çakır, "Olay anında bir tek güvenlik görevlisi yoktu" dedi.

Ziraat Türkiye Kupası'nda Fenerbahçe'nin 90+2'de yarı final vizesi aldığı Bursaspor maçının hakemleri Atatürk Stadı'nda saldırıya uğrarken, olay anında güvenlik görevlilerinin bulunmaması, "Organize bir iş mi?" sorusunu akıllara getirdi.

Karşılaşma sonrası Bursaspor Kulübü İkinci Başkanı Haluk Özkıyıcı ile Kulüp Genel Müdürü Osman Nuri Biçer'in, orta hakem Cüneyt Çakır ve yardımcılarına inanılmaz derecede ağır küfürler ettikleri ve fiili saldırıda bulundukları öğrenildi.

AĞIR KÜFÜRLER
Cüneyt Çakır, dün Futbol Federasyonu'na gönderdiği raporda küfürleri ve olayları ayrıntılı bir şekilde yazdı. Tecrübeli FIFA hakemi, "Stat kapısından çıkıp, arabamıza binmek istediğimizde bize saldırıda bulunuldu. Ama ne acı ve ilginçtir ki, o esnada orada bulunması gereken bir tek güvenlik görevlisi bile yoktu.

Bursaspor Kulübü İkinci Başkanı Haluk Özkıyıcı'nın saldırısına uğradık. Çok sinirli olan Özkıyıcı, bize yönelik olarak 'Şerefsizler. O..... çocukları. Satılmış adamlar. Allah belanızı versin. Hepinizin sülalesini .......' şeklinde küfürler etti.

Ayrıca kulüp genel müdürü olduğunu öğrendiğimiz Osman Nuri Biçer de 'Sizin de, federasyonunuzun da, gelmişini geçmişini s....... Satılmış federasyon. Bursaspor'u yaktınız. Biz de sizi yakacağız. Onursuz adamlar. Ananızı, avradınızı s......' diye küfür etti" şeklinde ifadeler kullandı.

ÖNCE TEBRİK SONRA ELEŞTİRİ
Çakır, Özkıyıcı ve Biçer'in kendilerine tükürdüğünü ve arabaya tekme attıklarını da bildirdi. Olayların daha da büyümesini stat müdürü Varol Çorapçıgil'in önlediğini belirten Çakır, "Müdür beye teşekkür borçluyuz. Görevini en iyi şekilde yaptı. Dimdik durdu" şeklinde görüş bildirdi.

Çakır ayrıca maç sonrası Bursaspor teknik direktörü Ertuğrul Sağlam'ın, saha kenarına kadar gelerek kendilerini tebrik ettiğini de bildirdi. Daha sonra basın mensuplarına "Hakem kurbanı olduk" şeklinde ifade kullanan Sağlam'ın, Çakır'ı tebrik etmiş olması da şaşkınlık yarattı.

Bursaspor Başkanı İbrahim Yazıcı'nın ise maç biter bitmez hakemlerin soyunma odasına kadar giderek "Çok güzel bir yönetim gösterdiniz. Tebrik ediyorum" dediği de raporlarda yer aldı. Ancak Yazıcı dün yaptığı basın açıklamasında hakemleri ağır şekilde eleştirdi.

ÇAKIR'A SÜPER NOT
Bursaspor cephesinin ağır eleştirileriyle karşı karşıya kalan Fenerbahçe maçı hakemi Cüneyt Çakır, karşılaşmanın gözlemcisi Necdet Erdilek'ten 8.7 olan yüksek not aldı.

Çakır'ın aldığı bu not, sezonun en yüksek notlarından biri olarak dikkat çekti. Cüneyt Çakır'ın Bursaspor lehine vermediği penaltı kararının ise son derece doğru olduğu ve hakem seminerlerinde bu pozisyonun ders olarak gösterileceği de öğrenildi.

Merkez Hakem Kurulu, UEFA'nın en iyi 5 eğitimcisinden biri olan Hollandalı Jaap Uilenberg'in görüşü doğrultusunda bu kararı aldı.

Kurul, hava mücadelesinde kafadan seken topun aynı oyuncu tarafından istenmeden elle oynanması halinde bu pozisyonun penaltı olarak değerlendirilmeyeceğinin Uilenberg tarafından daha önce kendilerine iletildiğini ifade ettiler.

Bu şekilde Ağustos ayında yapılacak hakem seminerinde Çakır'ın kararı "Tartışmalı pozisyonda doğru karar" olarak gösterilecek.

BURSA'NIN CEZADAN KURTULUŞU YOK
Fenerbahçe karşılaşması sonrası maçın hakemi Cüneyt Çakır'ın federasyona yolladığı rapor doğrultusunda Bursaspor Kulübü İkinci Başkanı Haluk Özkıyıcı ve Kulüp Genel Müdürü Osman Nuri Biçer'e 3'er ay hak mahrumiyeti cezası verilmesi bekleniyor.

Karşılaşmanın temsilcilerinin de raporlarının çok ağır olduğu öğrenildi. Temsilciler, maç sonrası her iki takım taraftarlarının çok sayıda koltuk kırdıklarını, bu doğrultuda güvenlik görevlilerinin biber gazı sıkmak zorunda kaldığını bildirdiler.

Tribünde ayrıca taraftarlar arasında kavga çıktığını da ifade ettiler. Bursaspor kulübüne ağır para cezası ya da 1 maç seyircisiz oynama cezası geleceği öğrenildi.

7 yorum:

Adsız dedi ki...

bu haberi hazırlayanın fenerbahçeli olduğundan hiç şüphem yok!

Kural18.org dedi ki...

Fenerbahçeli değil, hakem taraftarıyız

Adsız dedi ki...

hakem taraftarı olmak hakemin yaptığı hataları görmezden gelmek demek değildir, biraz daha objektif yaklaşın o zaman

Kural18.org dedi ki...

Herkes kendi rolünü oynamalı, taraftar taraftarlığını, oyuncu oyunculuğunu yapmalı. Sizler taraftar olarak oyun kuralları konusunda yeterince bilgiye sahip olmadan fikir sahibi oluyorsunuz. Hakemin hatalrını denetleme işi yıllarını hakemliğe vermiş olan GÖZLEMCİdir. Gözlemci 8.7 not vermiş ki, bir çok hakemin rüyasında bile göremeyeceği bir nottur.

Adsız dedi ki...

emin ol ki en az sizler kadar oyun kuralları konusunda bilgiye sahibim; gözlemci ne diyorsa doğrudur anlayışını benimseyecek değiliz. Olaylara sadece hakem ve gözlemci boyutundan bakmayı bırakıp biraz da taraftar boyutundan değerlendirirsiniz daha iyi yayın yapmış olursunuz ve ciddi bir platform olarak gördüğüm bu sitede kalkıp bizleri yeterince bilgi sahibi değilsiniz diye nitelendirmek sizce ne kadar doğru bir uslup!

Adsız dedi ki...

merhaba... bu haberle ilgili yorumları şimdi okudum.
çok ilginç... önce şunu belirteyim, bu haberi yazan kişi benim. adım atilla türker. hürriyet gazetesi spor muhabiriyim.
şimdi "adsız" adındaki değerli arkadaş, "bu haberi hazırlayanın fenerbahçeli olduğundan hiç şüphem yok" diyor.
cevap olarak da "fenerbahçeli değil, hakem taraftarıyız" karşılığını alıyor.
yani, tam bir körler sağırlar, birbirini ağırlar misali.
1- haberi yazan benim ve ben de fenerbahçeli değilim. fenerbahçeli olsaydım, göğsümü gere gere söylerdim. bunu bilmeyen adsız adındaki vatandaşın, "hiç şüphem yok" demesi ve sonra da çeşitli yorumlar getirmesi, abesle iştigalden öte bir yaklaşımdır.
2-benim haberimi, benim ismimi belirtme nezaketini göstermeden, noktasını virgülünü değiştirmeden kullanan site yöneticilerine ise hiç bir şey söyleme gereğini duymuyorum.
ama şu var: sanki kendi haberleri imiş gibi habere sahip çıkmaları, yorum getirmeleri, ahkam kesmeleri yok mu, beni hem güldürdü, hem düşündürdü.
arkadaşlar, öyle veya böyle, bu haber, hakem cüneyt çakır'ın raporu doğrultusunda yazıldı.
yani cüneyt çakır'ın ifadeleri kullanıldı.
madem hakemlikten anlıyorsunuz, madem gazetecilikten anlıyorsunuz, olayı burada bitirmeniz gerekirdi.
bu konuda daha fazla ve daha yanlış yaklaşımlarda bulunmamanız için bu açıklamayı yapma gereği duydum.
sevgi ve saygılarımı sunarım.
atilla türker.

Adsız dedi ki...

peki atilla türker kardeşim; bir zamanlar "basın milletin ortak sesidir" diye bir saygı ve gerçekçi bir hoşgörü vardı? ne oldu da terbiyeli ve edeb çerçevesinde sadece görüş bildiren veya kişisel görüşlerde bulunan insanlara bu dayanılmaz tavrınız! hem kendinizi ve hemde ilgili malüm takımı savunarak, üzerine kur'an mushaf çarpsın diye yemin edecek kadar saldırganlığınız. uzun yıllar yazmayı unutan ve gözlerinizden öpen bir kardeşinia diyarbakırlıyım.