Konya İl Hakem Kurulu Başkanı Mustafa Düzkaya Sportif Cezalı Çıktı!




Bu ülkede her geçen gün enteresan haberler almaya başladık. İşte, bunlardan bir tanesi de Konya’dan geldi.

Edindiğimiz bilgilere ve eldeki somut verilere göre;  Konya İHK Başkanı Mustafa Düzkaya, sportif cezalı çıktı.

İHK Başkanı Mustafa Düzkaya hakem olarak B Klasmanına kadar yükselmiş. Düştükten sonra hakemliği bırakmış. Daha sonra 29 Mayıs 2008 tarihinde yapılan olağanüstü göreve gelen Mehmet Ali Kuntoğlu Başkanlığında Konyaspor yönetim kuruluna girmiş ve Futbol Şube sorumluluğuna getirilmiş.

Buraya kadar her şey normal. Hakem camiasını ilgilendiren konu ise aldığı sportif ceza ile ilgili.


KONYASPOR Kulübünün, 14.03.2009 tarihinde oynanan KONYASPOR - GAZİANTEPSPOR Turkcell Süper Lig futbol müsabakasından sonra, Halis Özkahya, Süleyman Özay, Bahtiyar Birinci,  hakem üçlüsüne söylediği sözler ve sportmenliğe aykırı hareketleri nedeniyle FİFA Hakemi Halis Özkahya tarafından rapor edilmiş.  19.03. 2009 tarihinde toplanan disiplin kurulu tarafından 30 günlük hak mahrumiyeti cezasına çarptırılmış.

Takımda başarısız olduğu iddia edilen Mustafa Düzkaya’nın yerine başkan yardımcısı Zeki Çimen getirilmiş.

Anlayacağınız Konyaspor ile ilişkisi kesilmiş..!
İl Hakem Kurullarının ataması, Merkez Hakem Kurulu’nun yoğun ve sıkışık bir döneme denk gelmesi yüzünden atamalar yapılırken ince elenip sık dokunulmamış ki sportif ceza almış hem de hakemlere sportmenliğe aykırı hareket eden kişi Konya’da İHK Başkanı olarak atanmış.
Biz burada herhangi bir yorum getirmiyoruz. Yorumu hakem camiasının,  MHK’nın ve kamu vicdanının yapmasını istiyoruz.

İşte size Mustafa Düzkaya ile ilgili Belgeler:
PFDK Kararları - 19.03.2009
5- KONYASPOR Kulübünün, 14.03.2009 tarihinde oynanan KONYASPOR - GAZİANTEPSPOR Turkcell Süper Lig futbol müsabakasında, Akreditasyon sisteminin uygulanmamasından dolayı talimatlara aykırılık nedeniyle takdiren İHTAR CEZASI ile cezalandırılmasına,

Aynı müsabakada KONYASPOR Kulübü sporcusu FAHRİ TATAN'ın, görevli olmadığı halde soyunma odasında yer almasından dolayı talimatlara aykırılık nedeniyle takdiren İHTAR CEZASI ile cezalandırılmasına,

Aynı müsabakada KONYASPOR Kulübü sporcusu CANER ALTIN'ın, görevli olmadığı halde soyunma odasında yer almasından dolayı talimatlara aykırılık nedeniyle takdiren İHTAR CEZASI ile cezalandırılmasına,

Aynı müsabakada KONYASPOR Kulübü idarecisi MUSTAFA DÜZKAYA'nın, müsabaka hakemine yönelik sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle takdiren 30 GÜN HAK MAHRUMİYETİ CEZASI ile cezalandırılmasına,


Konyaspor 2 Gaziantep 3
Stat: Atatürk
Hakemler: Halis Özkahya, Süleyman Özay, Bahtiyar Birinci
Konyaspor: Oğuzhan, Ömer, Kratochvil, Milos, İsmail Güldüren (Dk. 49 Da Silva), Zafer (Dk. 49 Mustafa Er), Cihan, Ayman (Dk. 73 Poljac), Celaleddin, Bülent, Veysel
Gaziantepspor: Murat Şahin, İsmail Köybaşı, Cesar, Deumi, Erkan, Murat Ceylan (Dk. 90+1 Olcan ?), Zurita, Hakan, Mehmet Yozgatlı (Dk. 71 Ahmet Arı), Tabata, Beto (Dk. 81 Eduardo Pacheco)
Goller: Dk. 20 Tabata, Dk. 30 ve 58 Beto (Gaziantepspor), Dk. 26 Kratochvil, Dk. 76 Milos (Konyaspor)
Sarı Kart: Dk. 53 Milos (Konyaspor)

Konyaspor Yönetimi Görev Dağılımı Yaptı
29 Mayıs 2008 Perşembe Günü Yapılan Olağanüstü Genel Kurul'da Göreve Gelen Mehmet Ali Kuntoğlu Başkanlığındaki Konyaspor Yönetim Kurulu Görev Dağılımı Yaptı. Yönetimde Futbol Şube Sorumluluğuna Mustafa Düzkaya, Basın Sözcülüğüne İse Ramazan Özer Getirildi.

Düzkaya gitti, Zeki Çimen geldi
24 Mart 2009 - 10:09:51
Konyaspor Yönetim Kurulunda yapılan yeni görevlendirme sonucunda sağlık nedenleri ile görevinden ayrılan Mustafa Düzkaya’nın yerine Futbol Şube Sorumluluğu görevine Başkan Yardımcısı Zeki Çimen getirildi.

25 Mart 2009 - 29 Mayıs 2008’de göreve geldikten sonra Nuri Mehtap ve Mustafa Düzkaya’yı futbol şubesinin başına geçiren ve tam yetkili kılan Kuntoğlu transfer döneminde Düzkaya ve Mehtap ile toplantı yapmış ve “Siz 13 trilyon istiyorsunuz. Alın size 14 trilyon. Eğer başarısız olursanız kellenizi alırım” demişti. Kuntoğlu sözünü tuttu.

Konya’da bazı hakemler İHK Başkanı Mustafa Düzkaya’dan şikâyetçi olunca Salı akşamı bir görüşme talep ettiler.

İl hakemi Serkan GÜLER yazılı olarak görev almayacağını bir dilekçe ile beyan etti. Geçen sezonun favori hakemleri Ahmet Acar, Sefa Duran , Ömer Kara , Uğur Doğan , Hasan Dikener , Mehmet Özdil ise İHK’dan rahatsız olduklarını ve yaşanan sıkıntıları sözlü olarak kurula beyan ettiler.

Önümüzdeki günlerde Konya’da sıcak günler yaşanacağa benziyor. Dileriz bu sıkıntılarını kısa sürede atlatırlar. Şimdi tüm gözler MHK’da..


Kaynak:Hakeminsesi

0 yorum: