Afyon Hakemleri ve Spor Camiası Tek Yürek



Afyonkarahisar İl Hakem Kurulu örnek bir eğitim çalışmasına daha imza attı. Afyonkarahisar’da bulunan tüm spor taban birlikleri ile futbolla ilgili tüm kurul yöneticilerinin katıldığı genişletilmiş eğitim çalışması TFFHG Derneği Afyonkarahisar Şubesi’nde yapıldı.

Afyonkarahisar amatör futbolunda yaşanan sıkıntıların giderilmesi ve futbolla ilgili tüm taban birliklerinin düşüncelerinin hakem ve gözlemciler tarafından bilinmesini sağlayacak olan örnek eğitim çalışması ve toplantıya ASKF Afyonkarahisar Başkanı Orhan Küçüksağrıcı, TÜFAD Afyonkarahisar Şube Başkanı Ağah Bıyıkoğlu, Futbol İl Temsilcisi Mustafa Türkmen, Saha Komiserleri Derneği’nden Arif Yavaş, HİF Futbol İl Temsilcisi Bedri Büyüksökmen. İl Disiplin Kurulu Başkanı Avukat Ahmet Ünlütepe, ASKF Onursal Başkanı İsmail Bursalıoğlu, ASKF yöneticileri Erdoğan Yıldırım ve Abdullah Şevük davetli olarak katılırken toplantıya Afyonkarahisar İHK Başkanı Süleyman Güneş ve TFFHGD Şube Başkanı Mehmet Sarlık ev sahipliği yaptı.



Tüm misafirlerin konuşmacı olduğu toplantıda hakem ve gözlemciler bir fırsat eğitimden geçti. Futbolun bir unsuru olan hakemliğin kulüpler olmazsa hiçbir anlam taşımayacağı dile getirilen toplantının açılışında Şube Başkan Mehmet Sarlık misafirlerin eğitim toplantısına ve derneklerine onur verdiklerini söyledi.

İHK Başkanı Süleyman Güneş ise yapılan bu eğitim toplantısının Afyonkarahisar’da bir ilk olduğunu söyledi. Spor yaşantılarının yaklaşık 40 yıla yaklaşan sporcu kişiliklerin bile böylesine bir birliktelik ve toplantı görmediklerini söyleyen İHK Başkanı Süleyman Güneş katılımların dolayı tüm davetlilere teşekkür etti. Hakem hatalarının futbolun içinde sürekli var olduğuna işaret eden İHK Başkanı Süleyman Güneş “ Hakemlerimizin bu hataları bilerek ve isteyerek yaptıklarını söyleyemem. Ancak bu türden yönetimlere imza atan ve art niyetli olan hakem ve gözlemcilerimizin bizim aramızda yeri olamaz” dedi.



Kulüpler adına bir söyleşi de bulunan ASKF Başkanı Orhan Küçüksağrıcı “Futbolun vazgeçilmez öğelerinden biri kulüplerdir. Kulüpler olmazsa futbol olmaz. Kulüplerin hangi zorluklar içinde sahaya çıktığını bizler çok iyi biliyoruz. Bu nedenle kulüplerimizin ve oyuncularımızın sahada mücadelelerinde hakkaniyet sınırlı içinde hakemlerin yönetim göstermelerini bekliyoruz” dedi.



TÜFAD Afyonkarahisar Şube Başkanı Ağah Bıyıkoğlu da hakemlerden adil yönetim beklediklerini söyleyerek başladığı konuşmasında “Kulüplerimiz zor şartlar altında sahaya çıkarken hakemlerin birkaç yanlış kararı ile bazen skorlar gelişebiliyor. Ama hakemlerin bu hataları bilerek ve isteyerek yapmadıklarını biliyoruz. Hakemler çıksınlar maçları futbol oyun kuralları içinde cesaretli bir şekilde yönetsinler” dedi.

İl Disiplin Kurulu Başkanı Avukat Ahmet Ünlütepe de eğitim amaçlı verdiği seminerin açılışında ilk kez böylesine bir birliktelik içinde olarak bir eğitim çalışmasında bulunmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu söyledi. Hakem ve gözlemcilerin düzenledikleri maç raporlarının ve gözlemci raporlarının kendileri için büyük önemi olduğunu söyleyen İl Disiplin Kurulu Başkanı Ahmet Ünlütepe “ Maç yönetmek kadar hazırlanacak olan maç raporları da büyük öneme haizdir. Bu raporlar üzerinden İl Disiplin Kurulu kararlarını veriyor. Olayın oluş biçimi ve ayrıntıları bizim için önemlidir. Hakem ve gözlemcilerimizin bunu bilerek maç raporlarını düzenlemelerini bekliyoruz. 25 Yılı aşkın bir süredir bu camianın içinde olan birisi olarak söylebilirim ki futbolun içinde en üst eğitime sahip olan hakemlerdir” dedi.



Toplantının kapanışında konuşan Futbol İl Temsilcisi Mustafa Türkmen hakemlerden özellikle korkmadan ve adil bir şekilde yönetim beklediklerini tekrarladı.

TFFHGD Afyonkarahisar Şubesi’ndeki eğitim toplantısını yaklaşık 20 gözlemci ile 70’e yakın hakem ilgi ile izledi.



Toplantıda hakem ve gözlemcilere ASKF tarafından getirilen baklava ikram edildi.
Toplantı sonunda hakemler gelen misafirlere çiçek verdiler. .ASKF Başkanı Orhan KÜÇÜKSAĞRICI çiçeğini HİF Hakemi Eymen DALGIÇ, TÜFAD Başkanı Ağah BIYIKOĞLU’na İl Hakemi Ali Osman TUNÇ, Saha Komiserleri Derneği adına Arif YAVAŞ Çiçeğini Klasman Yardımcı Hakemi Muhammet KELEŞ, İl Disiplin Kurulu Başkanı Avukat Ahmet ÜNLÜTEPE’ ye İl Hakemi Mehmet AYDIN, ASKF Onursal Başkanı İsmail BURSALIOĞLU’ na HİF Hakemi Olan oğlu Kadir BURSALIOĞLU verdi.

İl Hakem Kurulu Başkanı Süleyman GÜNEŞ’in kapanış konuşmasıyla toplantı sona erdi.


0 yorum: