A2 Ligi 22-23 Aralık Karşılaşmaları İl Hakemleri Görev Sayıları Güncellendi


Her bölgede il hakemleri A2 liglerinde görev almaya devam ediyorlar. Bunun yanısıra bu sene başlayan uygulama ile 3. Lig karşılaşmalarında da 4. hakem olarak görev alıyorlar. Hakemlik camiasının geleceği için ve il hakemlerinin tecrübelenmesi için yapılan bu uygulamalar başarılı oldu.

Bu hafta da 22-23 Aralık tarihlerinde oynanan A2 liglerinde görev alan il hakemleri sitemizde güncellendi.

Bazı bölgelerde 7-8. maçlarına çıkan il hakemleri hemen göze çarpıyor. İl Hakem Kurulları bu atamaları yaparken kanaatimce "adalet" kavramını yanlış algıladıklarını düşünüyorum. Hakemlikte "adalet" herkese eşit maç vermek ya da maçları herkese eşit dağıtabilmek değildir. Bu konuda daha önceki yazılarımızda uyarmıştık. Bu A2 liglerinde görev alan il hakemleri sezon sonunda klasmana yükselmede avantaj ve öncelik elde edecekleri kesin. Hal böyle iken; bazı illerin hakem kurulları durumun farkına vararak gelecek vaad eden, yetenekli hakemleri tespit ederek ard arda A2 liglerinde ve 3. ligde görev verdikleri gözükürken, bazı il hakem kurullarının da doğum günü pastasından pay dağıtır gibi yanlış anlaşılmış "adalet" kavramı ile her il hakemine bu maçlarda görev verme çabası içinde olduğu görünüyor. Tabiki bölgeye genel bakıldığında yanlış "adalet" anlayışıyla dağıtılan maçlarda görev alan hakemlerin 1'er maç ile sıralamada kayboldukları, ard arda maç verilen il hakemlerinin ise bölge sıralamasında tartışmasız ön planda oldukları ve klasman seçmelerinde de gözde olacakları kesin.

Tabiki ayrıca; illerde hala Dernek seçimlerinin husumetlerinin devam ettiği bize gelen maillerden anlaşılıyor. Dernek seçimlerinin siyasetini yönetemeyen, duygusal davranarak belirgin şekilde taraf olan il hakemlerinin hala bunun acısını çektikleri aldığımız duyumlar arasında.

Yayımlanan görev sayıları, istatistikler ve hakem bilgileri ile ilgili olarak yanlışlık olduğunu düşündüğünüzde lütfen bizimle bağlantıya geçiniz.

Hakem ve gözlemci görev sayılarında yanlışlık olduğunu düşünüyorsanız lütfen bize iletişim araçlarımız ile ulaşın.. Yanşılığı düzeltelim. İstatistiklere ulaşmak için bölge isimlerine tıklayınız.

İletişim İçin:
Mail : info@amatorfutbolum.net
Mail: amatorfutbolum@gmail.com
MSN: amatorfutbolum@hotmail.com


HAKEM VE GÖZLEMCİLER

0 yorum: