Hakem'e Uçan Tekmeye Gözaltı



1.Amatör Futbol Ligi B grubunda mücadele eden Datça ile Karaçulhaspor arasında oynanan maçın 83'üncü dakikasında, Datça’nın kaptanı Ender Karslı kırmızı kartla oyun dışı kalınca olaylar çıktı.

Muğla'nın Datça İlçesi'nde oynanan amatör lig maçının 83'üncü dakikasında, yardımcı hakemin uyarısı üzerine kırmızı kart ile oyun dışı kalan Datça Belediyespor futbol takımı kaptanı 30 yaşındaki Ender Karslı çılgına döndü. Yardımcı Hakem Okan Çiftçi'nin göğsüne uçan tekme atan Ender Karslı, maçtan sonra şikayet üzerine gözaltına alındı.

Datça Kaymakamı Mustafa Kaya ve çok sayıda futbolseverin izlediği maça iyi başlayan taraf konuk takım Karaçulhaspor oldu. Konuk takımın 3- 1 öne geçtiği maçta, ev sahibi Datça Belediyespor ilerleyen dakikalarda üstünlüğü ele geçirdi ve skoru 4- 3'e taşıdı. Bu dakikadan sonra karşılaşmada gerginlik giderek arttı. Datça Belediyesporlu seyircilerin konuk takım teknik direktörü aleyhine tezahürat yapması ve küfretmesi üzerine yardımcı hakem Okan Çiftçi, uyarıda bulundu. Bu sırada Datça Belediyespor kaptanı Ender Karslı ile yardımcı hakem arasında bir diyalog yaşandı. Yardımcı hakem bu diyalog sonrası, maçın hakemini yanına çağırıp Ender'e kırmızı kart göstermesini istedi. Bu uyarı üzerine kırmızı kartla oyun dışı kalan Ender, koşarak yardımcı hakemin göğsüne uçan tekme attı.

MAÇ TATİL EDİLDİ
Maç 83'üncü dakikada tatil edilirken, yardımcı hakem Okan Çiftçi, kendisine tekme atan futbolcudan şikayetçi oldu. Soyunma odasından çıkan Ender Karslı, polis tarafından gözaltına alınarak emniyete götürülürken, yardımcı hakeme kesinlikle küfür etmediğini, seyircilerle diyalog kurmasının yanlış olduğunu söylediğini belirtti. Yardımcı hakem ise ifadesinde Ender Karslı'nın kendisine küfür ettiğinde ısrarcı oldu.

Emniyete götürülen Ender Karslı ve kendisinden şikayetçi olan yardımcı hakem Okan Çiftçi'nin ifadeleri alındı. Evraklar Cumhuriyet Savcılığına gönderilirken, Ender Karslı serbest bırakıldı.

Maçta, Datça Belediyespor'un 4 golünden ilkini oyundan atılan Ender kaydederken, giğer goller Eren (2) ve penaltıdan Musa'dan geldi. Maçın sonucunu, Futbol İl Tertip Komitesi'nin vereceği karar belirleyecek.

Kaynak: Milliyet

0 yorum: