Eski FİFA Kokartlı Hakem Ertuğrul DİLEK'ten Şok Sözler



Hakem hocası FIFA kokartlı eski hakem Ertuğrul Dilek, önceki hafta gündemi sarsan hakem olayları ile ilgili konuştu.

TV-5'te Hüsamettin Acar'ın yönettiği Spor Şurası adlı programa katılan Dilek, "Herkes hakemleri eleştiriyor ancak onların bağlı bulunduğu kurum MHK, gerektiği gibi hakemini koruyamıyor. Hem hakemler yıpranıyor hem de MHK." dedi.

Selçuk Dereli'nin istifası ile Türk hakemliğinin büyük değerini kaybettiğini vurgulayan Dilek, "Selçuk Dereli, başarılı bulduğum hakemlerdendir. Herkesin bir beklentisi olduğu gibi, onun da beklentisi vardı. FIFA listesinde 1. kademeye çıkabilecek donanımda bir hakemdi. Beklentileri olmayınca, görevi bıraktığını açıkladı. Benim burada eleştirim MHK yönetimine olacak. Çünkü Dereli'yi geri döndürmek için gayret göstermediler. Ve adeta, "Ondan kurtulduk" havasına büründüler. Oysa ki, Selçuk Dereli gibi hakemler çok zor yetişiyor." dedi.

MHK BU ÜLKEDE NE İŞ YAPAR?
Hakem hocası Ertuğrul Dilek, Türkiye'de hakemlerin kimseye yaranamadığını söyledi. Yenilen her kulübün suçlu olarak hakemleri gösterdiğini belirten Dilek, "Avrupa'da hakemler böylesine mercek altına alınmaz. Onlar da maçta hata yapıyor ancak bizdeki gibi, mesleğinin en verimli çağında düdüklerini asacak kadar üzerine kesinlikle gidilmiyor. MHK, hakemlik müessesini korumak istiyorsa, hakemlere sahip çıkmalı ve onlara yapılan haksız eleştirileri ve tehditleri göğüslemeli." diye konuştu.

Dilek, geride kalan 2-3 yıl içinde birçok değerli hakemin yeşil sahalara erken veda ettiğini söyledi. Türkiye'deki spor otoritelerinin beğenmediği Selçuk Dereli'nin yalnızca bu sezon Avrupa'da 8 maç yönettiğini hatırlatan Ertuğrul Dilek, "MHK, böyle bir hakeme, sırf kulüpler istemiyor diye derbi maçı yönettirmedi. Hakem terfilerini kulüplerin ve bazı spor adamlarının keyfi ile yaparsanız bu işin üstesinden gelemezsiniz. Selçuk Dereli, bu ülkede ve Avrupa sahalarında daha 5 yıl görev yapardı. Yazık oldu." dedi.

SEMİNERE DAVET ALMADIM
Ertuğrul Dilek, MHK'nın başındayken, kendi döneminde de bazı çevrelerce bazı hakemlerin maçlarına verilmemesi konusunda baskılar aldığını söyledi. Dilek şöyle konuştu;

''O zaman Futbol Federasyonu Başkanı Yılmaz Tokatlı idi ve kendisine dışarıdan gelen baskıları anlatınca, 'Kim hangi hakemi istemiyorsa, özellikle onların maçına o istenmeyen hakemi verin' derdi. Futbol Federasyonu, MHK'nın arkasında böyle kararlı durursa, kimse hakemlik müessesesine saldıramaz. Ancak zamanımız yönetimi herkese şirin görünmek için kendi değerlerine kıyıyor."

Eski hakem Dilek, son yıllarda geleneksel hakem seminerine davet edilmediğini de söyledi. Maddi anlamda hiçbir beklentisinin olmadığını vurgulayan hakem hocası Ertuğrul Dilek sözlerini şöyle tamamladı;

"Bilindiği gibi her yıl hakem seminerleri yapılıyor. Ancak benim gibi yılların tecrübesine sahip birkaç hakem bu seminerlerde her nedense unutuluyor. Bizim camia maalesef böyle. Herkes kendi bilgi ve birikimlerinin daha üstün olduğunu kabul ediyor. Aslında bizim genç hakemlere söyleyeceğimiz çok şeyler var. Tek istediğim, bilgi ve birikimlerimi genç hakemlere aktarabilmek. Ancak MHK eski hakemlerden yararlanma yoluna pek gitmiyor... Bunun için de bizim gibi sembol isimleri bu seminerlere davet etmiyor..."

3 yorum:

Mehmet Kaya dedi ki...

MALESEF HAKEM CAMİASI KADAR VEFASIZ BİR CAMİA DAHA YOKTUR.ERTUGRUL HOCAMA KATILIYOR VE ONUN ELLERİNDEN ÖPERİM.BENİM ZAMANIMDA BENDEN KIDEMLİ OLANA SAYGI GÖSTERİR ONDAN BİŞEYLER ÖGRENMEYE ÇALIŞIRDIK.ŞİMDİ ÖYLEMİ BİRAZ YÜKSELDİLERMİ YÜRÜYÜŞLERİ DEGİŞİYOR.ESKİ HOCALARINA SAYGI GÖSTERMİYORLAR.BUNDA MALESEF YÖNETİCİLERİNDE KABAHATİ VAR.UMARIM CAMİAMIZ ESKİ GÜNLERİNE KAVUŞUR.

Cüneyt Yılmaz dedi ki...

su futbol sektöründe sektör diyorumki oyle hakemler kadar ezilen zort sartlarda görev yapan (amatoru kastediyorum)hic kimse yok

elmas arabacı dedi ki...

ertuğrul hocamellerinizden öperim.buralarda olmasa bi haber alamıcaz.sizlerin hakları ödenmez.bizler sizlerle var olduk.emanetinize maalesef böyle sahip çıkıyorlar.geçmişin acıları çıkarılıyo gibi geliyor bana .yazık camiada ne saygı kalmış nede sevgi.hepsi çıkara dayanıyo şimdi.gözlemlerim böyle ne yazıkki.bayanlar baylar tek yumruk olun en azından olma çabası gösterin.büyüklerinizi sayın onlardan faydalanın saygısız davranmayın ilerde sizlerde aynı yerde bulunacaksınız saygılar ve sevgiler.hakem şansınız bol olsun.....