Dik Duruş Mu, Yamuk Duruş Mu?


"Dik Duruş" Bu kelimeleri hakem camiasında ne kadar çok duydum. Herkes herkesin duruşunu dik ve yamuk diye hep yorumladı. Birileri MHK ya kafa tutar, adı dik duruş olur, diğeri ona oy vermez adı dik duruş olur. Herkes kendine göre dik mi yamuk mu, kendi çıkarlarına göre yorumluyor.

Dik duruş diye bir şey yoktur. Akıllı hakem vardır, duygusal hakem yoktur. Hakemlik duygusallıkla yapılmaz. Aynı memurluk gibi. Başında kim varsa onunla birlikte yola devam edersin. O değişir, yerine gelen ile yoluna devam edersin. Bu akıllı hakemin halidir. Vay bu abimiz süper ligden düşürüldü, vay buna maç vermiyorlar, yok o bunun adamı, bu şunun adamı gibi yorumlarla kişilere ve kurumlara tavır almak ise duygusal hakemliktir. Bu tür hakemleri bir zamanlar gördük, şimdi göremiyoruz.

Selçuk DERELİ iyi bir hakemdi, yıllarca süper ligde görev yaptı, FİFA oldu, ilk defa birileri sırtından indirdi, hemen okları doğrulttular. Sırtında taşırken iyiydi de şimdi mi kötü oldu. Bu işler böle, arkadan gelenlere de yol açmak lazım. FİFA hakemliği için sırada bekleyenler var, yol açmak lazım, kalkıp da tavır koyarak ben hakemliği bırakıyorum demek olmuyor. 1 gün konuşurlar, ertesi gün herkes unutur. Sende kaybolup gidersin.

Allah razı olsun Futbol Federasyonu'ndan ve Merkez Hakem Kurulu'ndan .. Bu hakem camiasını kurtardı şu DERNEK'ten, Dernek Seçimlerinden, kulislerden..

Hakem Camiasını bundan sonra daha güzel günler bekliyor...

0 yorum: