Tunceli'de Hif Hakem Kursu

Dün tüm Türkiye Nevruz’u kutlarken Tunceli’de hakemler illerinde hakem sayısının artmasını kutladılar.
           
TFF, FGM bünyesinde 19-21 Mart tarihleri arasında Tunceli’de HİF hakem kursu düzenledi. Toplam 39 başvurunun yapıldığı kurs 27 mezun verdi. Erzincan ilinden eğitmen Gürbüz Odabaş’ı verdiği kurs 3 gün sürdü. 1. ve 2. gün teori dersleri 3. gün ise uygulama dersleri yapıldı.
           
Klasman Yrd. Hakemi Düzgün Murat Zincidi, yaptığı açıklamada; kursun açıldığı tarihin 2 hafta öncesinden başlayarak çok kısa bir sürede Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz, İl Hakem Kurulumuz ve Hakemlerimiz olağanüstü çalışarak 39 kursiyeri bu kursa yönlendirdiler ve HİF Hakemliği kursunun ilimize açılmasını sağladılar. Kursun teori dersleri Tunceli’mizin güzide bir okulu olan Özel Munzur Kolejinde, uygulama dersleri ise Atatürk Stadyumunda yapıldı.
           
HİF Hakemliği kursunun ilimizde açılmasıyla 1 Klasman Yrd, 10 İl ve 27 HİF Hakemi olmak üzere toplam 38 hakem sayısına ulaştık.
           
MHK üyesi Sayın Galip Bitigen’in 8. bölge sorumluluğu görevine gelmesiyle adeta ilimiz hakemlikle yeniden tanıştı. 3 İl Hakem arkadaşımız 3.Lig müsabakalarında 4.hakem olarak görev aldı. Diğer İl Hakemi arkadaşlarımız ise ilk defa A2 maçlarında görev alma heyecanını yaşadılar dedi.
           
Zincidi sözlerini şöyle sürdürdü; Bu bağlamda ilimizde HİF Hakemlik kursunun açılması ve futbol hakemliğinin gelişmesine katkıda bulunan başta bölge sorumlumuz Sayın Galip Bitigen’e Tunceli Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüze, ilimizin güzide okullarından Özel Munzur Koleji yöneticileri ve çalışanlarına, İl Hakem Kurulumuza ve tüm hakem arkadaşlarıma teşekkürü bir borç biliyorum.

Kaynak: Hakeminsesi

0 yorum: