Hakem Mi Dövdü, Futbolcu Mu Dövdü ?

Sarıkamış Esnaf Spor ile Kars Demir Spor futbol kulüpleri arasında oynanan maçta çıkan kavga yüzünden maç tatil edildi.

Edinilen bilgiye göre; Sarıkamış Şehir Stadında, Kars 1. Amatör küme yükselme grubu son maçında Sarıkamış Esnaf Spor ile Kars Demir Spor karşı karşıya geldi.

Maçın 80.dakikasında 11-0 önde olan Sarıkamış Esnaf Spor’un attığı gol orta hakem tarafından ofsayt gerekçesiyle sayılmadı.

Bunun üzerine Sarıkamış Esnaf Spor kaptanı Serdar Üstündağ’la orta hakem Akın Güngör arasında tartışma çıktı.

Bu sırada hakem Güngör, Kaptan Üstündağ’a önce sarı ardından kırmızı kart gösterdi. Kaptan Serdar Üstündağ’ın hakemin üzerine yürümesiyle sinirlenen hakem kaptanın sol gözünün üstüne yumruk attı ve kısa süreli yumruklaşmadan sonra hakem maçı tatil etti.

Kaptan Serdar Üstündağ, “Bu maçı aldığımızda 3. lig klasman grubuna çıkacaktık. Hakem taraflı ve kasıtlı davrandı. Üstelik bana küfredip gözüme yumruk ve tekme attı. 11 sıfırlık maç tatil edilir mi?. Kendisinden davacıyım” diye konuştu.

Kaptan Üstündağ’ın  Sarıkamış Devlet hastanesinde yapılan ilk tedavisinden sonra, Göz ve kafatasında çatlak olma ihtimaliyle Kars Devlet hastanesine sevk edildi. Olayla ilgili orta hakem Akın Güngör’ün kaşının yarıldığı, yapılan tedavisinin ardından sağlık kontrolünden geçtikten sonra ifadesi alınmak üzere İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldüğü bildirildi.

Hakem Akın Güngör, tedavisinin ardından Sarıkamış İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne giderek ifadesini verdikten sonra ilçeden ayrıldı.

Hakem Akın Güngör daha sonra Sarıkamış Esnaf Spor'un 10 numaralı oyuncusu takım kaptanı Serdar Üstündağ ve oyuncu İlyas Koçak'tan davacı oldu.

Maçın ayrıca, Sarıkamış Esnaf Spor'lu taraftarların sahaya konfeti atması nedeniyle 15 dakika geç başlatıldığı öğrenildi.

Maçta yaşanan olaylarla ilgili tahkikat devam ediyor.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

11-0 yeniyorsun ondan sonra hakem taraflıydı diyorsun.Futbolun cehaleti bu olsa gerek..Sizden futbolcu yapanlarda suç, sizde değil.