Diyarbakır'da Beklenen Oldu (VİDEO)

Diyarbakırspor-Bursaspor müsabakasının olaylı geçeceği sinyalleri daha ilk maçtan belliydi. Müsabaka daha başlamadan sinirler hat safhaya çıktı. Müsabaka ilk dakikadan itibaren büyük bir gerginliğe sahne olurken, maçın hakemi Mustafa Kamil Abitoğlu, sahaya atılan maddelere ancak 17 dakika dayanabildi..! Yardımcı hakem Kemal Yılmaz"ın başına atılan ve isabet eden taşın ardından Abitoğlu, maçı tatil etti.

Bu müsabaka ile ilgili kararı Türkiye Futbol Federasyonu verecek.

Diyarbakırspor"un evinde ağırladığı Bursaspor Bulgar kalecisi Ivankov"a maç başlamadan önce kale arkasında yabancı madde atılması sonucu maç yaklaşık 6 dakika geç başladı.


Taraftarların sahaya yabancı madde atması sonucu bir gazeteci başından yaralanırken, Diyarbakırspor Kulüp Başkanı Çetin Sümer sahaya inerek taraftarların sakin olmaları yönünde uyarılarda bulundu.

Stat görevlileri sahaya yabancı madde atılmaması konusunda anonslarla sürekli uyarıldı. Maçtaki gerginlik nedeniyle stat içerisinde güvenlik önleminin artırıldığı gözlendi.


Maç öncesinde başlayan gerginlik maç başlarken de devam etti. Bursaspor kazandığı köşe vuruşlarında tribünlerden Bursasporlu futbolculara yönelik yoğun yabancı madde atıldı.

Maçın 17. dakikasında Bursaspor"un geliştirdiği atakta kazanılan korner vuruşunu kullanmak isteyen Bursasporlu oyuncuya yönelik tribünlerden yabancı madde atıldı. Yabancı maddelerden biri İstanbul Bölgesi başarılı yardımcı hakemlerinden olan Kemal Yılmaz’ın başına isabet etti.


Hakem Mustafa Kemal Abitoğlu, maçı durdurdu ve yardımcı hakemlerle birlikte soyunma odasına doğru yöneldi. Hakemlerin soyunma girdiğini gören Bursasporlu oyuncular da soyunma odasına girdi. Diyarbakırsporlu futbolcular Adnan ve Tazemeta taraftarların sakin olması için operatörlerden anonslar yaptığı gözlemlendi.

Maçın tatil edilmesi üzerine Bursasporlu futbolcular ve hakemler yoğun güvenlik önlemi altında stattan ayrıldılar.

Şimdi ne olacak?
Turkcell Süper Lig’in 24. hafta mücadelesi Diyarbakırspor – Bursaspor karşılaşması çıkan tribün olaylarından dolayı yarıda kaldı.

Peki, 17. dakikada yarıda kalan maçın kaderi ne olacak?
Yarıda kalan maç, büyük bir ihtimalle Federasyon tarafından 3-0 Bursaspor lehine tescil edilecek ve Diyarbakırspor hükmen mağlup sayılacak.


Neden derseniz?
Bu kararın bir emsali 1981-1982 sezonunda yaşanmıştı. Eskişehir’de oynanan Eskişehirspor – Beşiktaş karşılaşması 2-1 Beşiktaş üstünlüğü ile devam ederken karşılaşma çıkan olaylardan dolayı tatil edilmiş ve Eskişehirspor 3-0 hükmen mağlup ilan edilmişti.

Ceza Kurulu da bu maçı emsal teşkil ettiğini göz önünde bulundurarak Diyarbakıspor’u hükmen mağlup edebilir..!


Diyarbakır cephesinden ilk görüşler;
Diyarbakırspor Kulübü Başkanı Çetin Sümer, Bursaspor"u konuk ettikleri karşılaşmanın tatil edilmesi kararının yanlı olduğunu savunarak, ""Diyarbakırspor"un hakkını kimse yemeye kalkışmasın"" ifadesini kullandı.

Çetin Sümer, yaptığı açıklamada, maçın tatil edildiğini, maça verilen aradan 25 dakika sonra öğrendiğini belirterek, Bursaspor"un apar topar stattan çıkarılmasına da anlam veremediğini söyledi.

Diyarbakır"da Fenerbahçe ve Galatasaray maçında yaşanan olayların aynısının yaşandığını ifade eden Sümer, "Diyarbakırspor"un hakkını kimse yemeye kalkışmasın. Karar yanlı bir karardır"" dedi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi DİSKİ Spor Kulübü Başkanı Metin Kılavuz da hakemin ""tatil"" kararını yanlış bulduğunu, Bursa"da oynanan maçta Diyarbakırspor takımının karşılaştığı ve yaşadığı olayların daha büyük olduğunu belirtti.

Bursa"da çıkan olaylarda maçın tatil edilmediğini kaydeden Kılavuz, ""Bu tatil kararı “kente olumsuz “yansıyacaktır. Karar tatil olmamalıydı. Federasyonun bu kararla ilgili toplanıp yeni bir karar almasını umuyoruz. Maçın tatil edilmemesi gerekiyordu"" diye konuştu.

Diyarbakır Baro Başkanı Emin Aktar da yaptığı açıklamada; Bursa"da oynanan Bursaspor-Diyarbakırspor maçında Diyarbakırspor"a yönelik yabancı madde atılması olayına rağmen maçın tatil edilmediğini söyledi.
Diyarbakır"da hiçbir anons yapılmadan hakemlerin soyunma odasına gittiğini aktaran Aktar, şöyle konuştu:

"Hakemin amacı maçı 90 dakika oynatmak değildi. Hakemler, maçın oynanması için gereğini yapmadı. Aylardır bu maçla ilgili gerginlik vardı. Federasyon ne yazık ki bu maçın tansiyonunu düşürmek için gerekli duyarlılığı göstermedi. En adil karar, maçın tekrar edilmesidir. Diyarbakırspor"un hükmen yenik sayılması yanlış olur.Hakem yanlı bir karar verdi. Maçın tatil edilmesini gerektirecek kadar büyük olaylar yaşanmadı.""

Diyarbakır’da yaşanan olayları sizlere aktardık. Konuşmalarda herkes kendini haklı görüyor ve kendi menfaatleri doğrultusunda..! görüş belirtiyorlar. Biz sadece Diyarbakır’da değil Türkiye’nin hiçbir yerinde olaylar yaşanmasını arzu etmiyoruz. Her iki cephede de konuşulanlar kendileri yönünde. Peki, başı yarılan hakeme neden geçmiş olsun dileklerinde bulunmuyorlar?

Kaynak:Hakeminsesi


0 yorum: