Neymiş: Hakem Hataları Sadece Bizde Yaşanmıyormuş

Dünya Kupası'nda bugün oynanan Almanya - İngiltere maçında uzun yıllar unutulmayacak bir hakem skandalı yaşandı.

Bloemfontein'daki 45 bin seyirci kapasiteli Free State Stadı'ndaki maçın 38. dakikasında Lampard uzaktan çok sert vurdu. Üst direğe çarpan top kalenin içine düştü. Ancak karşılaşmanın hakemi Jorge Larrionda, golü vermedi ve oyunu devam ettirdi. Topun çizgiden en az 1.5 metre içeri düşmesini stadda bulunan seyircilerin tamamı görürken, sadece yan hakem ve orta hakem gola görmedi.

Topun içeri girmesiyle beraberleği yakaladıklarını sanıp büyük bir sevinç yaşayan İngilizler, hakemin oyunu devam ettirdiğini görünce şaşkına döndüler.Hakeme koşan oyuncular golü anlattılar ama hakemi kararından vazgeçiremedi.
1966 FİNALİNDE DE AYNISI OLMUŞTU
1966 yılında İngiltere'de düzenlenen Dünya Kupası'nda finale İngiltere ve Almanya yükselmişti. Normal süresi 2-2 biten karşılaşma uzatmalara gitmiş, İngiliz Futbolcu Geoff Hurst'un 98. dakikadaki vuruşu önce üst direğe ardından yere çarpmış ve çizgiyi geçmemişti.

Ancak final maçının hakemi Tefik Bakhramov golü vererek yıllar boyunca tartışılacak bir karara imza atmıştı. Ardından bir kez daha sahneye çıkan Hurst, durumu 4-2'ye getirerek, hat trick yapmıştı. Bu skandal kararla İngiltere tarihindeki tek dünya kupasını kazandı.

Ancak bugün ise bu kez de İngilizlerin tartışmalı golü Uruguaylı hakem tarafından verilmedi.

1 yorum:

Samet Güler dedi ki...

çok doğru ama bu hatalar biz de yaşansa o saha kesin karışırdı.neyseki o iki maç sağsalim tamamlandı işe bir de bu yönden bakmakta fayda var..