2010-2011 Sezonunda Süper Lig'de 20 Elit Hakem Görev Yapacak

37 olan üst klasman hakem sayısı, 20'ye iniyor. Aralarında Özgüç Türkalp, Taner Gizlenci, Hakan Özkan'ın da bulunduğu önemli isimler, Bank Asya'da görev yapacak..

Süper Lig'de geride kalan sezon hedef tahtasına oturtulan Merkez Hakem Kurulu (MHK), yeni sezona büyük bir operasyonla girecek. Göreve ilk geldiği gün beş önemli hakem Bülent Demirlek, Vedat Yüksel, Cem Deda, Hakan Sivriselvi ve Oktay Demiray'ı bir kalemde silen Oğuz Sarvan, Üst Klasman Hakemleri arasında tekrar bir yapılanmaya gidiyor. MHK, Süper Lig'de yer alan hakem sayısını 37'den 20'ye indirecek. Bu da önemli isimlerin listeden çıkması anlamı taşıyor. 2009-2010 sezonunda Başkan Sarvan'ın gözüne girmeyi başaramayan Özgüç Türkalp, Taner Gizlenci ve Hakan Özkan gibi isimler, 20 kişilik elit hakem arasında yer alamayacak. Bu hakemler, Bank Asya'da görev yapacak.

HER HAKEME BİR MENTÖR
Hakem sayısının azaltılmasına gerekçe olarak, 20 elit hakemin daha fazla maçta görev yapmalarının sağlanması ve tecrübelerinin artırmaları gösterildi. Elit hakem projesi, Türkiye'ye 'Mentör' sistemini de getirecek. 20 elit hakeme, birer mentör atanacak. Maçlara da gidecek olan bu mentörler, gözlemci sıfatıyla statlarda yer alacak ve takip etmekle görevlendirildiği hakem için rapor hazırlayacak. 20 elit hakem arasında şu isimlerin yer alması bekleniyor: Cüneyt Çakır, Bülent Yıldırım, Halis Özkahya, Yunus Yıldırım, Fırat Aydınus, Hüseyin Göçek, Abdullah Yılmaz, Barış Şimşek, Aytekin Durmaz, Bünyamin Gezer, Deniz Çoban, İlker Meral, Koray Gencerler, Kuddusi Müftüoğlu, Mustafa İlker Coşkun, Mustafa Kamil Abitoğlu, Özgür Yankaya, Tolga Özkalfa, Suat Arslanboğa, Süleyman Abay

Kaynak: Akşam Gazetesi

1 yorum:

Adsız dedi ki...

bu sezon da türkiye süper lig de biçok maç yine tartışılacakkk..bu hakemlerle bu sezon türk futbolunun işi çok zorrr...