HİF - Herkes İçin Futbol Hakemliği

Dünyanın en çok ilgi uyandıran ve takip edilen sporu olan futbolun en önemli parçalarından biri olma şansını yakalamak isterseniz; sporu hayatınızın çok geniş bir zaman diliminde yapmak isterseniz;  

Siz de HİF Hakemi olmalısınız!
Eski adıyla Aday hakemlik yeni adıyla HİF hakemliği futbol hakemliğinin başlangıç seviyesi olarak kabul edilmektedir. Değişen talimatlar doğrultusunda hakemliği hayatının her aşamasında yapmak isteyenleri yani bunu profesyonel olarak değilde amatör bir spor uğraşı olarak yapmak isteyenleri de kapsayacak şekilde yapılandırılan futbol hakemliğinin basamakları artık HİF hakemliği ile başlamaktadır.

Futbol hakemi olmak isteyen 15-55 yaş arasındaki kişiler şartları taşıdıkları ve gerekli eğitimi aldıktan sonra mahalli ve yerel müsabaklarda görev alabilmelirini sağlayacak bu proje ile futbol hakemliği daha geniş kitlelere ve isteyen herkesin yapabilmesini sağlayacaktır.

HİF hakemliğine başlayan kişiler gösterdikleri performans ve ilgiye göre, ilerleyen aşamalarda amatör Liglerde, Profesyonel Liglerde görev alma şansını yakalayabilecekleri gibi, FIFA Hakemliğine bile ulaşabilme şansınız olacaktır. Yani eski talimatlara göre futbol hakemliğinin adaylık süreci HİF hakemliği olarak tamamlanacak, HİF hakemlerinden şartları taşıyanlar ve istekli olanlar amatör-profesyonel liglerde oynana müsabakalarda görev alabileceklerdir.

Futbol Hakemliği için ilk adım olan HİF Hakemliği'ne başvuru şartları aşağıda belirtilmiştir:
• Sağlık Kurumundan hakemlik yapabileceğine ilişkin sağlık raporu almak,
• En az 15, en çok 55 yaşında olmak,
• Savcılıktan adli sicil bilgilerini gösterir belge almak,
• 18 yaşından küçükler için kaza-i rüşt veya anne ve baba muvafakatini almış olmak.
Daha önceleri illerde İl Hakem Kurulları tarafından organize edilen aday futbol hakemi eğitim kurslarının başvuruları artık TFF internet sitesi üzerinden tek bir merkezde yapılmaktadır. Yapılan başvurular TFF Futbol Geliştirme Merkezi tarafından değerlendirilmekte ve ihtiyaca göre kurs planları yapılmaktadır.

*HİF Hakemliğine Başvuru
 

*HİF Hakemliğine İlişkin Sıkça Sorulan Sorular
 

*HİF Hakemliğinden İl Hakemliğine Geçiş Nasıl Olur, Şartları Nelerdir?

0 yorum: