MHK Gidiyormuş (!) Kim Gidiiii, Nere Gidiii?

Futbol Federasyonu profesyonelliğe ilk adımını atarak profesyonelliğin sinyallerini vermeye başladı.

Bunun ilk adımı olarak İcra Kurulu oluşturuldu. PMİK (Profesyonel Müsabaka İcra Kurulu) görev yapacak kişiler belli oldu. PMİK Başkanlığına Oğuz Sarvan getirilirken diğer iki üye ise Yüksel Okçuoğlu ve Hamza Işın oldu. Federasyon PMİK’de görev yapacak kişilerle sözleşme imzaladı.

Görev yerleri olarak İstanbul belirlendi. Buna göre İzmir’de yaşayan Oğuz Sarvan ve Burdur’da yaşayan Hamza Işın İstanbul’a yerleşecekler.

Eee hani MHK gidiyordu.. Yok 15 gün içinde, yok 2 ay sonra, yok sezon bitince... Oğuz SARVAN yönetimi MHK'nın başına geldiğinden beri, zamanında koltuklarını kaybedenlerin hakemleri bölerken ve kendi koltuk kavgalarını yaparken kullandığı cümleler bunlar.. Duymayanınız var mı Allah aşkına..

Hemen hemen her ilde, zamanın koltuk sevdalıları, şimdilerin koltuk kaybedenlerinin hakemlerin aklını karıştırmak için yaydığı, belli bir süre sonra da kendilerinin bile inandığı büyük yalan...

Yıllarca bu hakem eskisi koltuk sevdalıları, il içerisindeki hakemleri gruplandırmaya, karşı güç oluşturmaya çalışırken kullandığı yalanlar bunlar. Ve bu yalanlar yüzünden gruplaşan hakemlerden hakemliği biten, hakemlik camiasından ömür boyu silinen nice hakem kardeşlerimiz ve abilerimiz, halen bu uğraşı veren son kurşunlarını kullanan hakem camiası ihanetçileri.. Ne oldu, Oğuz SARVAN yönetimi geldiğinden beri her 2 ayda bir gün verdiniz MHK gidiyor diye.. Çookkkk 2 aylar geçti, kandırdığınız hakemler beklemekten ağaç oldular, belki çoğu hakemlikten soğudu ya da hakemlikleri bitti.. Ama siz bir şekilde yine yolunuzu buluyor, işinizi yürütüyorsunuz.. 

Haberi okudunuz mu? Ne diyor: Buna göre İzmir’de yaşayan Oğuz Sarvan ve Burdur’da yaşayan Hamza Işın İstanbul’a yerleşecekler. Yani ne gelen var ne giden.. Adamlar uzun süreli bir çalışma için ikamet değiştiriyorlar.. Bazı internet siteleri yeni MHK Başkanı kim olacak diye anket bile açtılar.. Oysa ki Oğuz SARVAN yönetimi, önümüzdeki 3-5 yılın hakem camiası şekillendirmesi projelerini ortaya koydular..

Burada amacımız Oğuz SARVAN yönetimini övmek, göklere çıkarmak değil.. Oğuz gider Ahmet gelir, biz hakemlere düşen ise başımızda bulunan yönetici ile yola devam etmektir. Hakemlik camiası, birilerine düşman olup, "dik duruş" masalları ile hakemleri bölmek, MHK yönetimine yalandan zaman biçmek, bilmem nerede hakemleri organize ederek isyan yaptırmaya çalışmak, maçlara çıkartmamak ile gelişmez. Biz hakemlerin ihtiyacı olan tek şey, antrenman, çalışmak ve çalışmaktır. Bizler çalıştıkça, başa kim geçerse geçsin değer bilinecektir. Çalışma ve başarıya göre değil de onun bunun adamı, şunun torpili bunun kayırması ile bir yerlere gelenlerin yıllar içinde nasıl da silinip gittiğini gördük, halen de yaşıyoruz.. Eski Hakem abilerimizden Metin AYDINOĞLU ne güzel anlatmış bakın:
Ferhat Gündoğdu’yu tanır mısınız?
Peki; ya Reha Biçici’yi?
Yıldıray Aslan’ı?
Harun Yiğit’i?
Hakan Sivriservi’yi?
Vedat Yüksel’i?
İlhami Kaplan’ı?
Mutlu Çelik’i?
Metin Suyabakan’ı?
Çetin Maksut Sarıgül’ü?
Celil Aykan’ı?
Mustafa Kalkandelen’i?
Ali Rıza Çakmak’ı?
Hakkı Öncü’yü?
Şeref Küskün’ü?
Sabit Hacıömeroğlu’nu?
Ercan Durna’yı?
Gürcan Temizel’i?
Nihat Tekgül’ü?
Bülent Uzun’u?
Bülent Demirlek’i?
Alican Lakot’u?
Maksut Balta’yı?
Hüseyin Sarıçiçek’i?
Recep Kesici’yi?
Osman Avcı’yı ?.
Yusuf Yaylı’yı?
Şükrü Koskale’yi?
Ahmet Akyurt’u?
Tufan Akçay’ı?
Ümit Alptekin’i?
Osman Göde’yi?
Birkaçını tanımış olabilirsiniz.
Diğerlerini çıkaramadınız mı?
Hepsi erkek olduğuna göre.
Askeri Kışla’daki nöbetçi listesi olabilir mi?
Futbol takım kadrosu ?.
Erkek Öğrenci Yurdu’nda kalanlar mı?
Hiçbiri değil.
İçlerinde her şeye rağmen sevdiklerim var.
Sevmek, gözlerimizi kör etmemeli.
Vazgeçilmez olduğunu zanneden.
Burnundan kıl aldırmayan.
Havalarından geçilmeyen.
Futbolcuları azarlayan, hatta küfreden.
Sürekli zirvede ve gündemde kalacağını sanan.
Herkese tepeden bakan.
Sahanın hakemi olmakla.
Kainatın hakimi olduğunu sanan.

Boynuz olup, çıktığı başı beğenmeyen.
Zirveye çıktıkça kibirlenmemesi gerektiğini.
Aşağıya inişte de aynı insanların onları bekler durumda olacağını tahmin edemeyen.

Küçük bir grubu da.
Aslında ılımlı insanlar olmalarına rağmen.
Havalı, burnu büyük, kasıntı olma yolunu seçtiler.
Öyle mi olmak gerekiyordu.
Tam bilemiyorum ama.
Kim bu isimler?
Eski adıyla 1.Lig’de, Süper Lig’deki hakem, yardımcı hakemler.
Peki hepsinden kat be kat şöhretli, ama doymuş.
Çok da mütevazi kalabilen.
MHK Başkanı Oğuz Sarvan nasıl hala gündemde?
Yukarıdaki isimlerin çoğu yok oldu gitti oysa.
Demek ki kasıntı olmaya hiç gerek yokmuş.
Hepimiz insanız sonuçta.
Aynı gökkubbe altındayız.
Gideceğimiz yer de kara toprak.
Var mı ötesi?
 Daha kimler var kimler, bu camiadan koltuk sevdasına kapılıp, görev verilmeyince ya da görevleri ellerinden alınınca ya da terfi edemeyince MHK karşıtı olan... Vedat Vecdi AKÇA, Çetin SARIGÜL, Akif GÖZMEN, İsmet ARZUMAN, Selçuk DERELİ, Ali AYDIN, Muhittin BOŞAT, Vahap BEYAZ, Sabri ÇELİK, Kadir ÖZDEMİR, Hilmi OK, Cumaali SUCU, Mustafa ÇULCU, Cem PAPİLA... Daha bu listeye nicelerini ekleyebiliriz.. (Onu da siz YORUM bölümüne ekleyin)


Son Söz: Onun bunun koltuk savaşına alet olmayın. "Dik Duruş" masallarına kanmayın.. Hakemsiniz, gözlemcisiniz, sadece ve sadece işinizi yapın, çalışın, gayret gösterin ve başınıza geçen yöneticilerin omuzlarına basa basa bu camiada "nereden geldiğinizi unutmadan" yükselip, hakemlik camiasına katkı sunun.. Emin olun ki sizler gayret gösterdikçe ve sadece hakemlik ve gözlemcilik yaptıkça, omuzuna bastığınız o il hakem kurulu başkanları ve üyeleri ile MHK başkan ve üyeleri seve seve omuzlarına basmanıza müsadece edecek, hatta omuzlarına kendileri çıkaracaktır sizleri..

0 yorum: