FİFA, Futbol Oyun Kurallarında Değişikliğe Gitti, İşte Değiştirilen Kurallar

FIFA, penaltı vuruşuyla ilgili devrim niteliğinde bir karar aldı. Kaleciyi yatırdıktan sonra topu diğer köşeye bırakan futbolcular sarı kart görürken, atış gol olursa tekrarlanacak, olmazsa tekrarlanmayacak.FIFA, futbolda önemli kural değişikliklerine gitti. Buna göre yeni sezonda penaltı atışı kullanan futbolcu, topa vurur gibi yapar ve vurmazsa, daha sonra atış gol olsa da geçerli sayılmayacak. Hakem, vuruşu yapan futbolcuya sarı kart gösterecek ve penaltı atışı tekrarlanacak. FIFA'nın Dünya Kupası öncesi yaptığı değişikliğe göre, penaltı atışı sırasında kaleciyi bu şekilde aldatmaya çalışan futbolcunun vuruşunda top auta giderse, hakem aut kararı verecek ama futbolcuya yine sarı kart gösterecek.

MHK DE UYARDI...!!!
Penaltı atışını kullanan futbolcunun duraklaması ve kaleciyi bir köşeye yatırdıktan sonra topu filelere yollamasının centilmenliğe aykırı bir davranış olduğu görüşüne varan FIFA, ulusal federasyonlara gönderdiği yazıda bu kuralın yeni sezonda tüm liglerde uygulanmasını istedi.

3 YENİ DEĞİŞİKLİK DAHA...!!!
FIFA ayrıca futbol sahalarında üç kural değişikliğine daha gitti.

1. Hakem, aynı takımdan oyuncular çarpışır ve tedaviye ihtiyaçları olursa, bu oyuncuların tedavisinin saha içinde yapılmasına izin verir (Eski kuralda ise oyuncuların dışarı çıkartılması gerekiyordu).

2. Dördüncü hakem, oyun kurallarına uygun olarak hakeme maçın kontrolünde yardım eder (Daha önceki kuralda bu kadar bağlayıcı bir hüküm yoktu).

3. Bir futbol sahasında kale direkleri ve üst direk tahta, metal veya onaylanmış malzemeden yapılmalıdır. Şekilleri kare, dikdörtgen, yuvarlak veya elips olmalıdır (Eski kuralda bu kadar kesin hüküm yoktu)...

0 yorum: