Hakkari Hakemliği ve Gözlemciliği Önce MHK'yı Protesto, Sonra Forma Bırakıp İstifa !!!

Hakkari İl Hakem Kuruluna üye hakem ve gözlemciler, Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulunun (MHK) kendilerini klasman dışı tutmasına tepki göstererek istifa etti.

Şehir Stadyumu'nda bir araya gelen hakem ve gözlemciler adına açıklama yapan Hakkari İl Hakem Kurulu Başkanı Turan Şimşek, MHK'nin, geçmişten bugüne ildeki hakem ve gözlemciliğin gelişimine ve ilerlemesine maddi ve manevi katkı sunmadığını ileri sürerek, şunları kaydetti:

Hakkari'den Bir Tane Klasman Çıkmaz Mı?
''MHK'nin, ilimizde zor ve çetin koşullar altında yapılan hakem ve gözlemciliği, İstanbul, Ankara, Adana, Trabzon ve benzeri illerle aynı kefeye koyması, son derece düşündürücüdür. Bu nedenle MHK'nın bu tutumunu protesto ediyoruz. İl Hakem Kurulu olarak bütün hakemler ve gözlemciler, üstlenmiş olduğumuz görevlerden bugün itibarıyla topluca istifa ediyoruz. Sportif faaliyetlerin ilde artmasını isterken ve devlet bunu teşvik ederken, diğer taraftan bizleri klasman dışı tutmaları son derece düşündürücüdür. Artık buna tahammül edemiyoruz. Yıllardır bu işin içindeydik. Bu işi sadece hobi olarak yaptık. Bölgemiz için, Türk hakemliği için yaptık. Bu aşamadan sonra biz yokuz. İnşallah hatalarını anlarlar ve bu tepkinin başka illere de sıçramasını önlerler.''

1 yorum:

Samet GÜLER dedi ki...

bu tür şeyler ilk değil ki geçen yıl da en az görev alevi hakemlere verilmiş federasyonun bu ayrımcı tutumunu kınıyorum