Türk Hakemlerine Laf Edenlere Kapak Olsun Bu Video

2010 Dünya Kupası'nda henüz ikinci tur maçları tamamlanmamış olmasına rağmen yapılan hakem  hataları, turnuvada her şeyin önüne geçti. Jabulani, Vuvuzela  derken 2010 Dünya Kupası'nın hakemleri, turnuvada her şeyin önüne geçti.


Özellikle ikinci turda oynanan Almanya-İngiltere ve Arjantin-Meksika maçlarını yöneten hakemlerin performansı FIFA'yı zor durumda bırakırken; bu hatalar sonrası futbol maçlarında teknolojiden yararlanılmasıyla ilgili tartışmalar yeniden başladı.

Gollerin sayılmayışı ya da hatalı gol kararlarının yanı sıra, hakemler  tarafından gösterilen kartlar da gerek futbolcuların  gerekse takımların canını fazlasıyla yaktı.

Kolombiyalı Oscar Ruiz'in, Yoann Gourcuff'a; İspanyol Alberto Undiano'nun, Miroslav Klose'ye; İsviçreli Massimo Busacca'nın, Itumeleng Khune'ye; Fransız Stephane Lannoy'un, Kaka'ya; Suudi Arabistanlı Halil İbrahim El Hamdi'nin, Valon Behrami'ye gösterdiği kırmızı kartlar da otoriteler tarafından kesin olarak hatalı kararlar olarak nitelendirilirken taraftarların da büyük tepkisini çekti. 
İşte 2010 Dünya Kupası'nda şu ana kadar oynanan karşılaşmalarda yapılan en önemli 5 hakem hatası: 
1 - Almanya-İngiltere: Belki de turmuvaya damgasını vuran ve uzun yıllar hafızalardan kazınmayacak olay. Almanya  ile İngiltere arasında oynanan ikinci tur karşılaşmasında yaşandı. Almanya'nın 4-1'lik galibiyetiyle sonuçlanan maç, 2-1 Almanya üstünlüğü ile devam ederken, 38. dakikada Frank Lampard'ın ceza sahası dışından çektiği şutta top üst direğe çarpıp kaleye girdi. Ancak maçın Uruguaylı hakemi Jorge Larrionda, topun çizgiyi bir metre geçtiği pozisyonda golü vermedi ve maçı devam ettirdi. 2-0 geriden gelerek güçlü rakibi karşısında beraberlik şansı  yakalayan İngiltere belki de maçı çevirecekti.

2 - Arjantin-Meksika: Arjantin'in 3-1'lik galibiyetiyle sona eren maçta durum 0-0 devam ederken Tangocular, 26. dakikada Carlos Tevez'in golüyle öne geçti. Ancak pozisyonda Tevez bariz ofsayttı, ancak hakem Roberto Rosetti buna rağmen golü geçerli saydı.

3 - Brezilya-Fildişi Sahili: Brezilya'nın 3-1 kazandığı maç Sambacıların 1-0'lık üstünlüğüyle sürerken, Luis Fabiano 51. dakikada  iki kez elle oynadığı topu ağlarla buluşturdu, ancak hakem Stephane Lannoy bu pozisyonu iyi süzemeyince golü geçerli saydı. Bu arada gol pozisyonu sonrası maçın hakemi ile Luis Fabiano arasında geçen diyalog da dikkat çekti.

4 - ABD-Cezayir: 2010 Dünya Kupası C Grubu'ndaki ölüm-kalım maçında ABD, durum 0-0 berabere devam ederken 24. dakikada Dempsey'le bir gol buldu. Ancak maçın hakemi, ofsayt gerekçesiyle nizami golü iptal etti.
Oysaki, pozisyonda Dempsey'nin geride olduğu görülüyordu. Bu maçta ABD, Cezayir'i Landon Donovan'ın uzatma dakikalarında bulduğu golle 1-0 yenmiş ve elenmekten son anda kurtularak lider olarak ikinci tura adını yazdırmıştı.

5 - Slovenya-ABD: 2-2 beraberlikle sonuçlanan maçta 2-0 geriden gelip 2-2'lik beraberliği yakalayan ABD, 86. dakikada Edu'yla bir gol daha buldu. Ancak maçın Malili hakemi Koman Coulibaly, pozisyonda ABD'li futbolcuların faul yaptığı gerekçesiyle golü geçerli saymadı. Oysaki, pozisyonda faulü yapanlar Slovenyalı futbolculardı.

|

0 yorum: