Adana TFFHGD'nin Yeni Patronu: Özgür Çetiner

Faal Futbol Hakem ve Gözlemcileri Derneği Adana Şubesi’nin kongresi çok konuşulacak. Daha önce aday oldukları duyuran İrfan Uğurluay ve Fuad Tunakaya ikilisinin destekçileri kongreyi bir hafta daha ileriye erteletmek amacıyla hazurin cetveline imza atmadılar. 119 üyeden 67’sinin salona girdiği kongrede hakem ve gözlemciler, başkanlıklarına Özgür Çetiner’i uygun gördüler.

MUHALİFLER SALONA GİRMEDİ
Daha önce aday olduklarını duyuran İrfan Uğurluay ve Fuad Tunakaya’nın destekçileri; kongreyi bir hafta sonra iptal ettirebilmek için yoğun mesai harcadılar. Salona girmeden bir çok hakem ve gözlemci üyeyi ablukaya alan Uğurluay ve Tunakaya’nın destekçileri bu hedeflerine ulaşamadılar. 116 delegenin 67’si hazurin cetveline imza atınca; kongre başladı.

DİVAN BAŞKANI MEHMET ÇİFTÇİ
İrfan Uğurluay ve Fuad Tunakaya’nın destekçileri, üye olup da listede olmayanların olduklarını iddia ettiler. Genel Merkez tarafından kongreyi gözetlemesi için Adana’ya gelen Başkan Yardımcısı Dursun Sucu’nun hazır bulunduğu kongrede; divan başkanlığına Mehmet Çiftçi, katipliklerine de Hanifi Altun, Cevdet Şirinoğlu ve Savaş Yıldırım seçildi.

TEPKİLERE RAĞMEN KONRE YAPILDI
Hazurin cetveline imza atmayarak kongrenin ertelenmesi için yoğun mesai harcayan Uğurlay ve Tunakaya’nın destekçileri; salona iki temsilci gönderdiler. İrfan Uğurluay ve Cahit Kum ikilisi; yoğun tepki göstermelerine rağmen kongre yapıldı. Divan Başkanı Mehmet Çiftçi, kongre için 11 Mayıs’ta gazete ilanın verildiğini ve 15 gün içerisinde yapılması gerektiğini üyelere duyurdu. 116 üyenin 67’sinin geldiğini açıklayan Çiftçi, “Kongrenin yapılması için bir sakınca yoktur” dedi. Cahit Kum da, üyelere kongre için yeterli duyurunun yapılmadığını ve kongrenin bir hafta daha ileriye ertelenmesini istedi.

MÜTEŞEBBÜS HEYET BİLGİ VERDİ
Saygı vuruşu ve İstiklal Marşımızın ardından; Hüseyin Özçelik’in genel merkez tarafından görevden uzaklaştırılmasıyla birlikte müteşebbüs heyet olarak göreve getirilen Hasan Akça, Hanifi Özyavuz ve Seyfettin Aykan, yaptıkları çalışmalar hakkında hakem ve gözlemcilere bilgiler verdiler. Divan Başkanı Mehmet Çiftçi, kongre üyelerine listenin blok mu, çarşaf mı ? olsun. Sorusuna üyeler ‘Blok’ diye yanıtladılar.
İŞTE YENİ YÖNETİM
Başkan Özgür Çetiner’in yönetiminde Hanifi Özyavuz, Abdurrahman Özer, Muhammet Kaymaz ve Mehmet Tevfik Acar yer aldı. Denetleme Kurulu Asil üyeliklerine Ahmet Keçeli, Hasan Akça ve Savaş Yıldırım üçlüsü; Genel Merkez Delegeliklerine de Ahmet Keçeli, Fahri Durmuş, Talat Güler, Vedat Avcu, Seyfettin Akyan ve Cevdet Şirinoğlu seçildi.

ÇETİNER İLK AÇIKLAMASINI YAPTI
Teşekkür konuşması için kürsüye gelen yeni başkan Özgür Çetiner, son 1 yıldır oldukça zor ve sıkıntılı günler geçirdiklerini belirterek, şöyle konuştu: “Ekibimiz bizlerin aday olmasını istedi. Sizleri temsil etmeye geldik. Geçmişte yaşanan olumsuzlukları unutup, herkes bir çatı altında toplanmalıdır. Yeniden derneğimizin çatılısı altında toplanıp; eski birlik ve beraberliği sağlamalıyız. Sosyal etkinliklere önem vereceğiz. Hakem balosuna kaldığımız yerden devam edeceğiz. Derneğimizin üye aidatlarıyla birlikte eski başkanımız Kadir Özdemir’in desteklerini bekliyoruz. Derneğimizin yenilenmesi ve yanına bir halı sahanın yapılmasını istiyoruz. “

Geçmişi geçmişe
teslim etmelisiniz

Adana futbol hakemliği paramparça olmuş!..
Önceki akşam gözlerimle buna bir kez daha şahit oldum.
1 saat önce kongreye geldim.
Aman Allah’ım.
O da ne?
Sağıma baktım bir grup, soluma baktım bir grup, kafamı çevirdikçe gruplar gözümün önüne film şeridi gibi aktı!.
Üç aday yarışacaktı, Fuad Tunakaya ve İrfan Uğurluay’ın destekçileri kongreyi bir hafta daha ileriye taşımak için harıl harıl çalıştılar.
Ancak;
Başarılı olamadılar…
116 üyenin 67’si salona girdi… Diğerleri de dışarıda kaldı.
Salona girmeden önce; yapılan görüşmeler hiçbir etiğe sığmadı. Köşe bucaklardaki kıskaçlarda çabasıydı.
Bir türlü kafam basmadı, sormak lazım değil mi, neyi bölüşemiyorsunuz?
Bir çok ilin gerisinde kalan Adana futbol hakemliğini mi?
Turkcell Süper Lig’de görev yapmanızın talihsizliğini mi?
Geçmişi geçmişe teslim etmelisiniz. Adana futbol hakemliğini Türkiye’de örnek bir konuma getirmelisiniz. Buna hep birlikte mecbursunuz.
Beğenirsiniz, beğenmesiniz? Sonuçta yıllardır Adana futbol hakemliği için ter döken Özgür Çetiner, dernek başkanlığına seçildi. İlk yaptığı açıklamasında birlik ve beraberlik mesajı verdi.
Herkes içini dökmelidir.
Fazla söze gerek yok;
Yüreğinizi bir kez de Adana için çalıştırın!.

0 yorum: